Kā no drēbēm paņemt krāsas traipu

Kā izņemt krāsas traipu no drēbēm

Kas nekad nav saskāries ar krāsas traipu uz drēbēm un izmisīgi domājot, ka gabals ir sabojāts? Bet neuztraucieties, ir vairāki veidi, kā noņemt krāsas traipus un ietaupīt iecienītās drēbes. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums dažas efektīvas metodes, kā no drēbēm paņemt krāsas traipu.

1. Nosakiet tintes veidu

Pirms sākat noņemt traipu, ir svarīgi identificēt krāsas veidu, kas atrodas drēbēs. Tas notiek tāpēc, ka katram tintes veidam ir nepieciešama īpaša noņemšanas metode. Krāsas, kas balstītas uz ūdeni, ir vieglāk noņemt, savukārt ar eļļu balstītas krāsas var būt grūtākas.

2. Tests diskrētā apgabalā

Pirms jebkura produkta vai paņēmiena pielietošanas traipus, pārbaudiet diskrētā apģērba apgabalā, lai pārliecinātos, ka nav bojājumu vai krāsas maiņa. Izvēlieties gabala iekšpusi, piemēram, mango stieni vai apkakles iekšpusi, un uzklājiet izvēlēto produktu vai paņēmienu. Pagaidiet dažas minūtes un pārliecinieties, ka nav nevēlamu izmaiņu.

3. Noņemiet lieko tinti

Pirms sākat apstrādāt traipu, ir svarīgi noņemt lieko krāsu no drēbēm. Izmantojiet absorbējošu papīru vai tīru audumu, lai absorbētu pēc iespējas vairāk. Esiet piesardzīgs, lai neizplatītu traipu, maigi nospiežot papīru vai audumu virs skartās vietas.

4. Izmantojiet mājās gatavotus produktus

Ir vairāki mājās gatavoti produkti, kas var palīdzēt noņemt krāsas traipus no drēbēm. Daži piemēri ir:

  • Alkohols: uz traipu uzklājiet nedaudz alkohola un viegli berzējiet ar zobu suku. Tad normāli nomazgājiet drēbes.
  • Piens: dažas stundas iegremdējiet veļu piena traukā. Tad mazgājiet normāli.
  • Citronu sula: uz traipu saspiediet citronu un ļaujiet tai rīkoties dažas minūtes. Tad normāli nomazgājiet drēbes.

5. Konkrēti produkti

Ja mājās gatavoti produkti nedarbojas, varat izmantot īpašus traipu noņemšanas produktus. Tirgū ir vairākas iespējas, piemēram, tintes noņemšanas līdzekļi, šķīdinātāji un pirmsdzemdības. Izpildiet ražotāja instrukcijas un atcerieties pārbaudīt diskrētā apgabalā pirms produkta pielietošanas traipu.

6. Meklējiet profesionālu palīdzību

Ja traips saglabājas pat pēc visiem mēģinājumiem, ieteicams meklēt profesionālu palīdzību. Nodrošiniet veļu veļas mazgāšanai, kas specializējas traipu noņemšanā un izskaidro problēmu. Profesionāļiem būs pareizas zināšanas un produkti, lai apstrādātu traipu, nesabojājot gabalu.

Sekojot šiem padomiem, jūs varēsit efektīvi noņemt krāsas traipus no drēbēm un nesabojājot iecienītos gabalus. Atcerieties rīkoties ātri, jo, jo ilgāk traips ir drēbēs, jo grūtāka būs noņemšana. Veiksmi!