Kā paņemt pelējumu no skapja

Kā iegūt pelējumu no skapja

Pelējums ir izplatīta problēma skapī, it īpaši mitrā vietās. Papildus smaržai pelējums var sabojāt drēbes un pat radīt veselības problēmas. Šajā rakstā mēs jums iemācīsim dažus padomus, kā efektīvi novērst jūsu drēbju skapi.

1. Regulāra tīrīšana

Pirmais padoms, lai izvairītos no pelējuma, ir skapis vienmēr tīrs un sakārtots. Regulāri notīriet, noņemot visas drēbes un mitrinot mēbeļu iekšējās un ārējās virsmas. Pirms drēbju atlikšanas noteikti nožūt labi.

2. Pareiza ventilācija

Laba ventilācija ir būtiska, lai izvairītos no pelējuma. Saglabājiet garderobes vārtus atvērtus dažas minūtes katru dienu, ļaujot gaisa cirkulācijai. Ja iespējams, mēbeļu iekšpusē ielieciet sausinātāja vai želejas silīcija dioksīda maisiņus, lai absorbētu mitrumu.

3. Pretnoveru produkti

Tirgū ir pieejami vairāki pretmolda produkti, piemēram, paciņas, aerosoli un planšetdatori. Viņi palīdz apkarot veidni un atstāj patīkamu smaku drēbju skapī. Izpildiet instrukcijas par katra produkta lietošanu un atcerieties tos regulāri apmainīt.

4. Balts etiķis

Baltais etiķis ir lielisks sabiedrotais pelējuma noņemšanā. Sajauciet vienādas etiķa un ūdens daļas aerosolu un uzklājiet uz skartajām vietām. Ļaujiet tai rīkoties dažas minūtes un pēc tam noslaukiet ar mitru drānu. Etiķis arī palīdz novērst smaku.

5. Saule un karstums

Saule un karstums ir pelējuma ienaidnieki. Kad vien iespējams, Sunbathe novietojiet drēbju skapja drēbes un priekšmetus. Karstums palīdz novērst pelējumu un arī atstāj svaigu smaržu gabalos.

6. Nātrija bikarbonāts

Bikarbonāta nātrijs ir daudzpusīgs un efektīvs produkts pelējuma noņemšanā. Izveidojiet mapi ar bikarbonātu un ūdeni un uzklājiet uz skartajām vietām. Ļaujiet tai rīkoties dažas stundas un pēc tam noslaukiet ar mitru audumu. Bikarbonāts arī palīdz novērst smaku.

7. Profilakse

Papildus visiem iepriekš minētajiem padomiem ir svarīgi veikt dažus profilaktiskus pasākumus, lai izvairītos no pelējuma drēbju skapī. Izvairieties no mitru drēbju uzglabāšanas, regulāra atvilktņu un plauktu tīrīšanas un izmantojiet lavandas vai neļķu paciņas, lai mēbelēs atstātu patīkamu smaržu.

Sekojot šiem padomiem, jūs varēsit novērst savu drēbju skapja pelējumu un uzturēt drēbes vienmēr tīras un brīvas no nepatīkamām smakām. Atcerieties vienmēr pārbaudīt, vai ir pelējuma pazīmes, un rīkojieties ātri, lai novērstu problēmas pasliktināšanos.