Kā beigt blusas sunī

Kā beigt blusas sunī

blusas ir izplatīta problēma, kas ietekmē daudzus suņus. Papildus intensīvas diskomforta un niezes izraisīšanai blusas var arī pārnest slimības dzīvniekiem. Tāpēc ir svarīgi zināt, kā efektīvi un droši izbeigt blusas sunī.

1. Identificēt blusas

Pirms jebkādas ārstēšanas sākšanas ir svarīgi noteikt, vai jūsu sunim tiešām ir blusas. Meklējiet mazus melnus punktus vai tumši brūnu uz dzīvnieka ādas, kas ir blusas fekālijas. Ņemiet vērā arī to, vai suns skrāpē pārāk vai ir brūces uz ādas.

2. Izmantojiet atbilstošus produktus

Tirgū ir vairāki produkti, kas var palīdzēt novērst suņa blusas. Dažas iespējas ir antipulgas šampūni, apkakles, aerosoli un pipetes. Konsultējieties ar veterinārārstu, lai uzzinātu, kurš produkts ir vislabākais jūsu sunim, ņemot vērā dzīvnieka lielumu, vecumu un veselību.

3. Notīriet vidi

blusas ne tikai sunī, bet arī inficē vidi. Tāpēc ir svarīgi notīrīt māju un mazgāt dzīvnieka gultas piederumus un dzīvnieka segas. Ēdiet mājas paklājus, dīvānus un stūrus, lai noņemtu olas un kāpurus no blusām.

4. Saglabājiet suni tīru

Papildus antipulgas produktu lietošanai ir svarīgi, lai suns vienmēr būtu tīrs. Regulāri notīriet dzīvnieka matus, lai noņemtu pieaugušo blusas un to olas. Biežas vannas ar antipulga šampūniem arī palīdz novērst suņa blusas.

5. Profilcējoties jaunas invāzijas

Pēc suņa blusu novēršanas ir svarīgi veikt pasākumus, lai novērstu jaunu invāziju. Turpiniet regulāri lietot antipulga produktus, saglabājiet vides higiēnu un izvairieties no suņa kontakta ar citiem inficētiem dzīvniekiem.

Sekojot šiem padomiem, jūs varēsit efektīvi izbeigt blusas sunī un nodrošināt sava mājdzīvnieka labklājību.