Kā izārstēt ātru aizsmakumu

Kā dziedēt ātru aizsmakumu

aizsmakums ir izplatīts simptoms, ko var izraisīt dažādi apstākļi, piemēram, gripa, saaukstēšanās, alerģijas, pārmērīga balss izmantošana, cita starpā. Ja jūs saskaraties ar šo problēmu un vēlaties pēc iespējas ātrāk atbrīvoties no aizsmakuma, šis raksts ir paredzēts jums. Šeit ir daži padomi un mājas aizsardzības līdzekļi, kas var palīdzēt ātri un efektīvi izārstēt aizsmakumu.

1. Atpūtiet balsi

Viens no galvenajiem aizsmakuma cēloņiem ir pārmērīga balss izmantošana. Tāpēc ir svarīgi pēc iespējas vairāk atpūsties balsi. Izvairieties runāt skaļi, kliegt vai čukstēt, jo šīs darbības var pasliktināt aizsmakumu. Mēģiniet sazināties ar žestiem vai rakstīšanu, ja nepieciešams.

2. Mitrināt

Hidratācija ir kritiska, lai saglabātu balss auklas veselīgas. Dzeriet daudz ūdens visas dienas garumā, lai paliktu hidratēts. Izvairieties arī no alkoholisko dzērienu un kofeīna patēriņa, jo tie var veicināt balss auklu sausumu.

3. Gargling

Gargling ar siltu ūdeni un sāli var palīdzēt mazināt aizsmakumu. Sajauciet pusi tējkarotes sāls glāzē silta ūdens un vairākas reizes dienā. Tas palīdzēs samazināt balss auklu iekaisumu un kairinājumu.

4. Izmantojiet mitrinātāju

Ja gaiss ir sauss, mitrinātāja izmantošana var būt noderīga, lai mazinātu aizsmakumu. Mitrinātājs palīdz saglabāt gaisa mitrumu, izvairoties no balss auklu sausuma.

5. Izvairieties no smēķēšanas un vietām ar dūmiem

Smēķēšana un dūmu iedarbība var kairināt balss auklas un pasliktināt aizsmakumu. Tāpēc izvairieties no smēķēšanas un turieties prom no vietām ar dūmiem, piemēram, slēgta vide, kur cilvēki smēķē.

6. Ņemiet tējas un karstas zupas

tējas un karstas zupas var palīdzēt mazināt aizsmakumu, nodrošinot atvieglojumus balss auklām. Izvēlieties zāļu tējas, piemēram, kumelīšu, ingveru vai piparmētru, kurām ir nomierinošas īpašības.

7. Izvairieties no kairinošiem pārtikas produktiem

Daži pārtikas produkti var kairināt balss auklas un pasliktināt aizsmakumu. Izvairieties no pikanta, skāba vai ļoti karsta pārtikas, jo tie var izraisīt diskomfortu un iekaisumu.

8. Konsultējieties ar ārstu

Ja aizsmakums saglabājas vairāk nekā divas nedēļas vai to pavada citi simptomi, piemēram, intensīva iekaisis kakls, grūtības rīšana vai drudzis, ir svarīgi konsultēties ar ārstu. Tas var novērtēt aizsmakuma cēloni un norādīt uz pareizu ārstēšanu.

Pēc šiem mājas padomiem un zālēm jūs varat ātri un efektīvi izārstēt aizsmakumu. Atcerieties, ka katrs ķermenis ir unikāls, tāpēc ir svarīgi novērot, kā jūsu ķermenis reaģē un pielāgo padomus atbilstoši jūsu vajadzībām. Rūpējieties par savu balsi un saglabājiet veselību!