Kas nav

Ko nozīmē piezīme?

Vārdam “pakāpei” var būt atšķirīga nozīme atkarībā no konteksta, kurā tas tiek izmantots. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas no visizplatītākajām nozīmēm, kas tiek piedēvētas šim vārdam.

1. Piezīme kā novērtējums

Viena no visbiežāk sastopamajām vērtēšanas definīcijām ir kā novērtēšanas vai klasifikācijas veids, kas attiecināts uz kaut ko vai kādu. Piemēram, skolas vidē atzīmes tiek izmantotas, lai novērtētu studentu sniegumu noteiktos priekšmetos. Piezīmes var atšķirties no nulles līdz desmit, un parasti augstas pakāpes norāda uz labu veiktspēju, un zema pakāpe norāda uz neapmierinošu veiktspēju.

1,1. Nogrieziet piezīmi

Papildus individuālām piezīmēm ir arī griešanas piezīme, kas ir minimālais vērtējums, kas nepieciešams, lai apstiprinātu atlases procesu, piemēram, koledžas iestājeksāmens vai publisks konkurss. Griešanas piezīme var atšķirties atkarībā no konkurences un pieejamo vakanču skaita.

2. Piezīme kā reģistrācija

Vēl viena piezīme nozīme ir saistīta ar rakstisku informācijas ierakstu. Piemēram, piezīmju grāmatiņā ir ierasts veikt piezīmes par veiktajiem uzdevumiem, atgādinājumiem vai citām būtiskām informācijām. Šīs piezīmes var organizēt saraksta veidā, izmantojot

    un

  1. .

    elementu

    2,1. Zemsvītras piezīme

    zemsvītras piezīme

    Īpaša piezīmju forma kā ieraksts ir zemsvītras piezīme, kas ir skaidrojošs vai papildinošs teksts, kas parādās lapas apakšā. Zemsvītras piezīmes tiek izmantotas, lai sniegtu papildu informāciju vai bibliogrāfiskas atsauces par kādu saturu, kas atrodas galvenajā tekstā.

    3. Muzikālā piezīme

    Mūzikā piezīme ir simbols, ko izmanto, lai attēlotu konkrētu skaņu. Cita starpā ir dažādi piezīmju veidi, piemēram, Semibreve, minimāls, seminīts. Šo piezīmju kombinācija veido melodijas un harmonijas, kas atrodas muzikālajā kompozīcijās.

    4. Rēķins

    Rēķins ir fiskālais dokuments, kas pierāda komerciālu darījumu. Tajā ir informācija par iegādāto produktu vai pakalpojumu, samaksāto summu, starpgadījumu nodokļiem, cita starpā attiecīgie dati. Rēķina izdošana ir obligāta daudzās valstīs un kalpo kā ekonomisko darbību kontroles un uzraudzības veids.

    Secinājums

    Vārdam “pakāpei” ir vairākas nozīmes, sākot no vērtēšanas veida līdz rakstiskai informācijas ierakstam. Neatkarīgi no tā, vai skolas kontekstā, muzikālajā, komerciālajā vai citā kontekstā, piezīmei ir svarīga loma komunikācijas un datu reģistrā.