Kā atslogot ātru degunu

Kā atslogot Fick degunu

Ja jums ir aizsērēts deguns, var būt ārkārtīgi neērti un izjaukt ikdienas dzīves aktivitātes. Par laimi, ir vairāki veidi, kā ātri un efektīvi atcelt degunu. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas mājas metodes un zāles, kas var palīdzēt mazināt diskomfortu un atvieglot deguna elpošanu.

1. Tvaika ieelpošana

Viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā atcelt degunu, ir tvaika ieelpošana. Šim nolūkam jūs varat aizpildīt baseinu ar karstu ūdeni un pievienot dažus pilienus eikalipta ēteriskās eļļas vai mentola. Pēc tam pārklājiet galvu ar dvieli un dažas minūtes elpojiet tvaiku. Tas palīdzēs atdalīt deguna ceļus un mazināt aizsērēšanas sajūtu.

2. Sāls šķīdums

Sāls šķīdums ir vēl viena efektīva iespēja deguna atcelšanai. Jūs varat iegādāties gatavu fizioloģisko šķīdumu aptiekās vai padarīt mājās savu, izšķīdinot pusi tējkarotes sāls glāzē silta ūdens. Pēc tam izmantojiet pilinātāju vai deguna šļirci, lai katrai nāstrilai piemērotu dažus pilienus šķīduma. Tas palīdzēs notīrīt deguna ceļus un atvieglos elpošanu.

3. Deguna dekongestanti

deguna dekongestanti ir medikamenti, kas palīdz mazināt deguna aizsērēšanu. Viņi strādā, samazinot asinsvadu pietūkumu deguna ceļos, kas atvieglo gaisa pāreju. Tomēr ir svarīgi izmantot šos medikamentus mērenībā un ievērot ražotāja instrukcijas, jo pārmērīga lietošana var izraisīt blakusparādības.

4. Karstās kompreses

Karstu kompresu pielietošana sejā var arī palīdzēt no jauna aizsprostot degunu. Vienkārši ienirstiet dvieli karstā ūdenī, pagrieziet lieko ūdeni un novietojiet to virs sejas, pārklājot degunu un pieri. Karstums palīdzēs paplašināt asinsvadus un mazināt deguna aizsērēšanu.

5. Hidratācija

Hidratēta uzturēšanās ir kritiska, lai saglabātu mitru degunu un atvieglotu elpošanu. Dzeriet daudz ūdens visas dienas garumā un izvairieties no sausas vides. Varat arī izmantot gaisa mitrinātāju, lai palielinātu vides mitrumu un mazinātu deguna aizsērēšanu.

Secinājums

Ātrā deguna atcelšanu var veikt daudzos veidos, sākot no tvaika ieelpošanas līdz deguna dekongestantu lietošanai. Izmēģiniet dažādas metodes un uzziniet, kurš no tiem jums vislabāk der. Tomēr, ja deguna aizsērēšana saglabājas vairāk nekā nedēļu vai to pavada citi simptomi, ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību pareizai novērtēšanai.