Ko nozīmē gigabaiti

Ko nozīmē gigabaiti?

Gigabaiti ir datu glabāšanas pasākums datoros un elektroniskajās ierīcēs. To parasti izmanto, lai izmērītu atmiņas atmiņas ietilpību, piemēram, cietos diskus, zibatmiņas diskus, atmiņas kartes un citas atmiņas ierīces.

Kā mērījums gigabaitos?

Gigabaitu mērs ir balstīts uz bināro sistēmu, kur 1 gigabaitu (GB) ir līdzvērtīgs 1 073,741,824 baitiem. Šis pasākums ir aptuveni tūkstoš reižu lielāks nekā megabaits (MB) un miljardu reižu lielāks nekā kilobaits (KB).

Kam ir gigabaits?

Gigabaitu izmanto, lai izmērītu datu uzkrāšanas jaudu elektroniskajām ierīcēm. Jo augstāka ir ierīces gigabaitu ietilpība, jo lielāks datu daudzums, ko tā var saglabāt, piemēram, dokumenti, fotoattēli, video, mūzika un citi faili.

gigabaitu spējas piemēri:

  • 1 gigabaits (GB) = aptuveni 250 dziesmas mp3 formātā;
  • 16 gigabaiti (GB) = aptuveni 4000 augstas izšķirtspējas fotoattēlu;
  • 128 gigabaiti (GB) = aptuveni 32 000 teksta dokumentu;
  • 1 terabaits (TB) = aptuveni 1000 gigabaitu (GB).
  • Ir svarīgi atzīmēt, ka ierīces faktisko atmiņas ietilpību var būt nedaudz mazāka nekā paziņotā ietilpība, ņemot vērā operētājsistēmas un citu sistēmas failu izmantoto vietu.

    Kā izvēlēties pareizo gigabaitu ietilpību?

    Pareizās gigabaitu ietilpības izvēle būs atkarīga no izmantošanas, kas tiks veikta no ierīces. Lietotājiem, kuri ierīci izmanto pamata uzdevumiem, piemēram, pārlūkojot internetu, dokumentu rediģēšanu un fotoattēlu un mūzikas glabāšanu, var būt pietiekama ietilpība no 128 līdz 256 gigabaitiem.

    Lietotājiem, kuri strādā ar video rediģēšanu, smagām spēlēm vai kuriem nepieciešama liela krātuves vieta, ieteicams izvēlēties ierīces, kuru ietilpība pārsniedz 512 gigabaitus vai pat 1 terabaitu.


    ietilpība
    Ieteicamā lietošana

    Uzziniet vairāk par gigabaitiem

    Avots: piemērs.com












    128 – 256 gigabaiti (GB) pamata lietošana
    512 gigabaiti (GB) – 1 terabaits (TB) starpposma lietošana
    virs 1 terabaitu (tb) uzlabota lietošana