Kā aprēķināt CDI

Kā aprēķināt cDI

Starpbanku depozīta sertifikāts, kas labāk pazīstams kā CDI, ir banku izsniegts īpašums, lai savāktu līdzekļus. To izmanto kā atsauci dažādām finanšu operācijām, piemēram, aizdevumiem, finansējumam un ieguldījumiem.

Kas ir cdi?

CDI ir procentu likme, kuru bankas izmanto, lai aizdotu naudu viens otram. Tas tiek aprēķināts katru dienu un kalpo par pamatu dažādām finanšu operācijām. CDI likme ir ļoti tuvu Selic likmei, kas ir Brazīlijas ekonomikas pamatlimība.

Kā aprēķināt cdi?

CDI aprēķins tiek veikts vienkārši. CDI likme tiek atklāta katru dienu, un to var konsultēt dažādās vietnēs un finanšu iestādēs. Lai aprēķinātu CDI vērtību noteiktā periodā, vienkārši reiziniet dienas ātrumu ar perioda dienu skaitu.

Piemēram, ja dienas CDI ātrums ir 0,02% un jūs vēlaties aprēķināt CDI vērtību 30 dienu laikā, vienkārši reiziniet 0,02% ar 30. Rezultāts būs CDI vērtība šajā periodā.

CDI aprēķins piemērs:

Dienas CDI likme: 0,02%

Perioda dienu skaits: 30

CDI = 0,02% * 30 = 0,6%

Tāpēc CDI vērtība šajā periodā ir 0,6%.

Kam ir CDI?

CDI tiek izmantots kā atsauce dažādām finanšu operācijām. Tas kalpo par pamatu aizdevuma procentu, finansēšanas un ieguldījumu aprēķināšanai. Turklāt daudzi ieguldījumu fondi izmanto CDI kā etalonu, ti, kā atsauci, lai salīdzinātu viņu ieguldījumu sniegumu.

Secinājums

CDI ir ļoti svarīga procentu likme finanšu tirgū. Zināt, kā aprēķināt CDI, ir svarīgi izprast dažādu finanšu operāciju darbību un pieņemt informētākus lēmumus par ieguldījumiem. Tāpēc ņemiet vērā CDI likmes un izmantojiet tos savā labā.