Kā aprēķināt servisa laiku

Kā aprēķināt servisa laiku

Kad runa ir par pakalpojumu laika aprēķināšanu, ir svarīgi izprast dažādos iesaistītos mainīgos. Pakalpojuma laiks parasti tiek izmantots, lai noteiktu tādus pabalstus kā pensionēšanās, apmaksāta licence un akcijas. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažādus veidus, kā aprēķināt pakalpojumu laiku un to, kā tas var ietekmēt jūsu karjeru.

Nepārtraukts servisa laiks

Nepārtraukts servisa laiks attiecas uz periodu, kad bez pārtraukuma strādājāt pie tā paša darba devēja. To ir samērā viegli aprēķināt, jo jums vienkārši ir jāatskaita pašreizējā datuma sākuma datums. Piemēram, ja jūs sāktu strādāt 2010. gada 1. janvārī un pašreizējais datums ir 2022. gada 1. janvāris, jūsu nepārtrauktā apkalpošanas laiks būtu 12 gadi.

pārtraukts servisa laiks

Ja jūsu darbā ir bijuši pārtraukuma periodi, apkalpošanas laika aprēķināšana var būt nedaudz sarežģītāka. Šādos gadījumos jums būs jāaprēķina servisa laiks katram nodarbinātības periodam atsevišķi un pēc tam tos jāpievieno. Piemēram, ja jūs strādātu uzņēmumā no 2010. gada janvāra līdz 2015. gada decembrim un pēc tam apstājāties gadu pirms sākšanas citā uzņēmumā 2017. gada janvārī, tā kopējais pakalpojums būtu 6 gadi (5 gadi pirmajā uzņēmumā + 1 gads otrajā uzņēmumā ).

Daļējs servisa laiks

Ja jūs strādājāt daļu laika vai jums bija periodiski darba periodi, apkalpošanas laika aprēķins var būt nedaudz sarežģītāks. Šādos gadījumos ir jāaprēķina pilna laika perioda laika procentuālais daudzums. Piemēram, ja jūs strādājat nepilnu darba laiku 2 gadus, jūsu darba ilgums būtu līdzvērtīgs 1 gada pilna laika laikā.

Pakalpojuma laiks dažādiem darba devējiem

Ja visas karjeras laikā esat strādājis dažādos darba devējos, katram darba devējam var aprēķināt atsevišķi. Tas var būt svarīgi, pieprasot īpašas priekšrocības no konkrēta darba devēja. Pārliecinieties, ka katram uzņēmumam ir precīzi uzskaitīti jūsu sākuma un beigu datumi.

Papildu apsvērumi

Papildus dažādiem iepriekšminētajiem pakalpojumu veidiem ir svarīgi apzināties jebkādu īpašu uzņēmuma vai valsts politiku vai noteikumus attiecībā uz pakalpojumu laika aprēķinu. Dažiem darba devējiem var būt īpaši noteikumi par to, kā aprēķināt pakalpojumu laiku noteiktiem pabalstiem. Vienmēr ir laba ideja konsultēties ar cilvēkresursu departamentu vai pārskatīt piemērojamos darba likumdošanu, lai iegūtu precīzāku informāciju.

Īsāk sakot, pakalpojumu laika aprēķināšana var būt sarežģīts process atkarībā no individuālajiem apstākļiem. Ir svarīgi izprast dažāda veida apkalpošanas laiku un to, kā tie var ietekmēt jūsu karjeru un ieguvumus. Saglabājiet precīzus ierakstus un konsultējieties ar uzticamām funkcijām, lai iegūtu atjauninātu informāciju par pakalpojumu laika aprēķināšanu jūsu valstī vai uzņēmumā.