Kā rūpēties par Begoniju

Kā rūpēties par Begoniju

Begonija ir ļoti populārs augs tā skaistuma un krāsu dažādības dēļ. To var kultivēt gan iekšējā, gan ārējā vidē, un, lai veselīgi attīstītos, nepieciešama īpaša aprūpe. Šajā rakstā mēs parādīsim visu, kas jums jāzina, lai rūpētos par savu Begoniju.

1. Izvēlieties pareizo vietu

Begonija ir augs, kam patīk netieša gaisma, tāpēc izvēlieties vietu, kur tā saņem filtrētu saules gaismu vai apkārtējo gaismu. Izvairieties no augu pakļaušanas tieši saulei, jo tas var sadedzināt jūsu lapas.

2. Ūdens pareizi

Begonijai nepieciešama regulāra laistīšana, bet izvairieties no augsnes mērcēšanas. Pagaidiet, līdz augsnes virspusējais slānis ir sauss, pirms atkal laistīt. Atcerieties, ka Begonijai nepatīk mērcēta augsne, jo tas var izraisīt sakņu puvi.

3. Mēslot augu

Lai uzturētu veselīgu sākumu un stimulētu tā augšanu, ir svarīgi to regulāri apaugļot. Izmantojiet līdzsvarotu šķidruma mēslojumu, ievērojot ražotāja instrukcijas. Izvairieties no pārmērīgas apaugļošanas, jo tas var izraisīt augu bojājumus.

4. Veiciet regulāru atzarošanu

Begonija var kļūt par ļoti apjomīgu augu, tāpēc ir svarīgi veikt regulāru atzarošanu, lai kontrolētu tā lielumu un stimulētu jaunu asnu parādīšanos. Noņemiet žāvētas vai bojātas lapas un ziedus, kā arī atzarošanas apmācību, ja vēlaties saglabāt augu kompaktāku.

5. Aizsargājiet kaitēkļu augu

Tāpat kā citi augi, begonija var būt kaitēkļi, piemēram, laputis un ēdieni. Lai izvairītos no invāzijas, regulāri pārbaudiet augu un, ja jūs identificējat kaitēkļu klātbūtni, izmantojiet īpašus produktus kontrolei.

6. Pievērsiet uzmanību temperatūrai

Begonija ir augs, kas dod priekšroku maigai temperatūrai no 18 ° C līdz 24 ° C, Izvairieties no auga pakļaušanas ekstrēmai – gan aukstai, gan karstai temperatūrai, jo tas var sabojāt tā attīstību.

7. Pavairot Begoniju

Ja vēlaties mājās iegūt vairāk bedriju, jūs varat pavairot augu caur pāļiem. Sagrieziet veselīgu augu daļu, noņemiet apakšējās lapas un novietojiet stabu traukā ar ūdeni. Pēc sakņošanās iestādiet daļu kuģa ar atbilstošu substrātu.

Tagad, kad jūs zināt, kā rūpēties par Begoniju, vienkārši ieviesiet šos padomus praksē un izbaudiet šī burvīgā auga skaistumu. Atcerieties ievērot savas Begonijas īpašās vajadzības, jo katrai šķirnei var būt atšķirīgas prasības. Ar pienācīgu rūpību jūsu begonija uzplauks un izgaismos vidi.