Kā nomizot vārītas olas

Kā nomizot vārītas olas

Vārtu olu lobīšana var šķist vienkāršs uzdevums, taču tas bieži var būt izaicinājums. Miza var pieturēties pie olu baltuma, apgrūtinot procesu. Šajā emuārā mēs dalīsimies ar dažiem padomiem un trikiem, kā viegli un efektīvi nomizot olu.

1. Tradicionālā metode

Tradicionālā vārīto olu mizošanas metode ietver nedaudz vārītas olu sakulšanu uz cietas virsmas, piemēram, solu vai griešanas dēli. Pēc tam viegli velciet olu tā, lai čaumalas sadalītos dažādos punktos. Tad sāc uzmanīgi mizot mizu, sākot ar olu visplašāko daļu.

2. Karotes metode

Vēl viena efektīva metode vārītu olu lobīšanai ir karotes lietošana. Vienkārši sakuliet karotes aizmuguri uz olu mizas, radot nelielas plaisas. Pēc tam bīdiet karoti zem apvalka un lēnām to noņemiet.

3. Ūdens metode

Šī metode ietver ūdens izmantošanu, lai palīdzētu atslābināt olu mizu. Sāciet, dažas minūtes nolaižot vārīto olu aukstā ūdenī. Pēc tam noņemiet olu no ūdens un maigi rullējiet uz cietas virsmas, lai salauztu apvalku. Tad atkal iemērciet olu aukstā ūdenī un sāciet lobīties.

4. Trieciena metode

Šī metode var šķist dīvaina, bet tā ir diezgan efektīva. Sāciet ar viegli pukstēt vārītās olšūnas augšdaļu, lai izveidotu nelielu plaisu. Pēc tam pagrieziet olu otrādi un maigi pūtiet apakšā. Izpūstais gaiss palīdzēs atbrīvot apvalku, atvieglojot noņemšanu.

5. Mikroviļņu metode

Ja jūs steidzaties un jums ātri jānolaiž olas, mikroviļņu krāsns var būt iespēja. Ievietojiet vārītu olu traukā ar ūdeni un karsējiet mikroviļņu krāsnī apmēram 20 sekundes. Rūpīgi noņemiet olu, jo tā būs karsta, un nomizojiet to, kamēr tā vēl ir karsta. Mizai vajadzētu iznākt viegli.

Secinājums

Vārtu olu lobīšana var būt vienkāršs uzdevums, ja zināt pareizās metodes. Izmēģiniet dažādas šajā emuārā minētās metodes, un uzziniet, kurš no tiem jums vislabāk darbojas. Atcerieties, ka prakse noved pie pilnības, tāpēc nepadodieties, ja pirmajā mēģinājumā nevarat perfekti mizot. Laika gaitā jūs kļūsit par speciālistu vārītu olu lobīšanā!