Kā sadalīties

Kā nojaust pēdu

Ja ir pietūkušas pēdas, ir nepatīkama situācija, un to var izraisīt vairāki faktori, piemēram, slikta cirkulācija, šķidruma aizture, bojājumi vai pat nepietiekamu apavu izmantošana. Šajā rakstā mēs iepazīstināsim ar dažiem padomiem un mājas aizsardzības līdzekļiem, lai palīdzētu nepabeigt kājas.

Pietūkuma cēloņi pēdās

Pietūkumu pēdās var izraisīt dažādi iemesli, kas ir visizplatītākais:

  • Slikta asinsrite;
  • Šķidruma aizture;
  • Ievainojumi;
  • valkājot nepietiekamas kurpes;
  • Veselības problēmas, piemēram, sirds vai nieru mazspēja.
  • Mājas tiesiskās aizsardzības līdzekļi, lai noraidītu kājas

    Ir daži vienkārši pasākumi, kas var palīdzēt samazināt pēdu pietūkumu. Pārbaudiet to:

    1. Pēdu pacēlums

    Kāju un pēdu pacelšana virs sirds līmeņa var palīdzēt uzlabot asinsriti un samazināt pietūkumu. Mēģiniet visas dienas laikā atpūsties ar augstām kājām.

    2. Aukstā kompreses

    Aukstu pēdu uzklāšana var palīdzēt samazināt pietūkumu. Izmantojiet dvieli, kas iemērc aukstā ūdenī un uzklājiet uz kājām apmēram 15 minūtes, dažreiz dienu.

    3. Masāža uz kājām

    Pēdu masāžas veikšana var palīdzēt stimulēt asinsriti un samazināt pietūkumu. Izmantojiet mīkstas un apļveida kustības, masējot no pirkstiem līdz potītei.

    4. Silta ūdens vanna ar sāli

    Silta ūdens vanna ar sāli var palīdzēt mazināt pietūkumu pēdās. Piepildiet bļodu ar siltu ūdeni un pievienojiet karoti sāls. Iemērciet kājas ūdenī apmēram 15 minūtes.

    Kad meklēt medicīnisko palīdzību?

    Dažos gadījumos pietūkums pēdās var būt smagākas veselības problēmas simptoms. Meklējiet ārstu, ja pietūkums saglabājas vairāk nekā dažas dienas, ja to pavada intensīvas sāpes, apsārtums vai pārmērīgs karstums.

    Atcerieties, ka šajā rakstā sniegtie padomi ir tikai ieteikumi un tie neaizstāj medicīnisko novērtējumu. Katrs gadījums ir unikāls, un ir svarīgi meklēt profesionālus norādījumus atbilstošai diagnozei.

    Mēs ceram, ka šie padomi var palīdzēt mazināt pietūkumu pēdās. Rūpējieties un vienmēr saglabājiet savu veselību vispirms!