Kā izbeigt individuālo mikrouzņēmēju

Kā izbeigt individuālo mikrouzņēmumu

Uzņēmuma slēgšana var būt grūts lēmums, taču dažos gadījumos tas ir labākais risinājums. Ja esat individuāls mikrouzņēmējs (MEI) un apsverat iespēju slēgt jūsu darbību, šis raksts palīdzēs jums izprast procesu un darbības, kas vajadzīgas, lai izbeigtu jūsu Mei.

1. solis: pārliecinieties, ka atbilstat prasībām, lai izbeigtu Mei

Pirms MEI slēgšanas procesa uzsākšanas ir svarīgi pārbaudīt, vai izpildāt nepieciešamās prasības. Saskaņā ar tiesību aktiem MEI var slēgt šādās situācijās:

  • Uzņēmēja brīvprātīgais lēmums;
  • Uzņēmēja nāve;
  • Nepieciešama izpratne;
  • Biroja izslēgšana;
  • Tiesas lēmums.
  • Ja jūs iederaties kādā no šīm situācijām, varat pāriet uz nākamo soli.

    2. solis: padariet Mei Federālos ieņēmumus

    Lai izbeigtu MEI, ir nepieciešams padarīt zemāko IRS. Šim nolūkam jūs varat piekļūt uzņēmēju portālam un aizpildīt zemo formu. Ir svarīgi, lai būtu CNPJ numurs un vēlētāja tituls.

    Pēc veidlapas aizpildīšanas jūs saņemsit protokola numuru. Saglabājiet šo numuru, jo būs nepieciešams izsekot slēgšanas procesa gaitai.

    3. solis: izpildiet nodokļu un darba saistības

    Pirms MEI beigām ir svarīgi ievērot visas nodokļu un darba saistības. Tas ietver maksājamo nodokļu samaksu, nepieciešamo paziņojumu piegādi un visu gaidāmo problēmu legalizēšanu.

    Turklāt ir svarīgi pārbaudīt, vai ir reģistrēti darbinieki, un jāievēro visas darba saistības, piemēram, algu, atvaļinājumu un līgumisko izbeigšanas maksāšana.

    4. solis: pārtrauciet aktivitātes un veiciet citus orgānus

    Pēc visu nodokļu un darba saistību izpildīšanas ir pienācis laiks izbeigt Mei darbību citās struktūrās. Tas ietver zemāko rātsnamu, ja nepieciešams, un zemu citos regulatīvajos vai inspektoros.

    Pārbaudiet, kuri orgāni regulē jūsu darbību, un ievērojiet procedūras, kas vajadzīgas, lai izbeigtu mei katrā no tām.

    5. solis: saglabājiet organizēto dokumentāciju

    Pēc MEI beigām ir svarīgi organizēt un saglabāt dokumentāciju un uzglabāt vismaz 5 gadus. Tas ietver nodokļu samaksu, piegādātos paziņojumus, nodarbinātības līgumus un citus dokumentus, kas saistīti ar MEI.

    Šo dokumentāciju var pieprasīt pārbaudes gadījumā vai pierādīt MEI slēgšanu turpmākajās situācijās.

    Aizverot individuālu mikrouzņēmēju, var būt birokrātisks process, taču, ievērojot pareizos soļus un izpildot visas saistības, jūs varat aizvērt savu Mei foršu un klusi.

    Mēs ceram, ka šis raksts ir bijis noderīgs jums. Ja jums ir kādi jautājumi vai vēlaties dalīties ar savu pieredzi, atstājiet komentāru zemāk.