Kā stimulēt zarnu evakuāciju

Kā stimulēt zarnas evakuēt

Veselīgas zarnas ir kritiskas, lai pareiza mūsu ķermeņa darbība. Regulāra evakuācija ir svarīga, lai novērstu ķermeņa toksīnus un atlikumus, kā arī novērstu tādas problēmas kā aizcietējumi un vēdera pietūkums. Šajā rakstā mēs runāsim par dažiem veidiem, kā stimulēt zarnu evakuēties dabiskā un veselīgā veidā.

Pareiza jauda

Viens no galvenajiem veidiem, kā stimulēt zarnas, ir pārtika. Pārtika ar šķiedrvielām ir būtiska, lai pareizi darbotos zarnu tranzītā. Šķiedras palīdz palielināt izkārnījumu tilpumu un atvieglot to pārvietošanos caur zarnām.

Daži šķiedrvielu bagātie pārtikas produkti ir:

  • Augļi: ābols, bumbieris, plūme, apelsīns;
  • Dārzeņi: brokoļi, kāposti, spināti;
  • veseli graudi: auzas, kvinoja, brūnie rīsi;
  • Pākšaugi: pupiņas, lēcas, aunazirņi;
  • Sēklas: chia, flaxseed, saulespuķe.
  • Turklāt ir svarīgi dzert daudz ūdens, lai fekālijas būtu hidratētas un atvieglotu to satiksmi caur zarnām.

    vingrinājums

    Regulāra vingrošana var arī palīdzēt stimulēt zarnu. Fiziskā aktivitāte palielina asins plūsmu līdz zarnai, kas uzlabo tās kustīgumu un atvieglo evakuāciju. Turklāt vingrinājumi palīdz samazināt stresu, kas var ietekmēt arī zarnu darbību.

    Regulārs laiks evakuācijas vietnei

    Regulāra evakuācijas laika noteikšana var palīdzēt stimulēt zarnu. Ķermenim ir tendence pielāgoties rutīnām, tāpēc, radot ieradumu doties uz vannas istabu, vienmēr vienlaikus var atvieglot evakuācijas procesu.

    Izvairieties no pārmērīgas caurejas līdzekļu izmantošanas

    Pārmērīga caurejas līdzekļu lietošana var izraisīt atkarību un pasliktināt zarnu dabisko darbību. Tie būtu jāizmanto tikai ar medicīniskām konsultācijām un konkrētos gadījumos. Ideāls ir meklēt dabiskas alternatīvas zarnu stimulēšanai, piemēram, pareiza uztura un fiziskās aktivitātes.

    Galīgie apsvērumi

    Tievās zarnas mudināšana veselīgi evakuēties ir būtiska, lai saglabātu mūsu ķermeņa veselību. Papildus padomiem, kas minēti šajā rakstā, ir svarīgi, lai būtu pareiza miega rutīna, izvairītos no stresa un meklētu līdzsvarotu dzīvesveidu. Ja jūs saskaraties ar pastāvīgām aizcietējumu problēmām, ieteicams meklēt medicīnisku konsultāciju, lai identificētu cēloni un saņemtu pienācīgu ārstēšanu.