Kā izvairīties no krākšanas

Kā izvairīties no krākšanas

krākšana ir izplatīta problēma, kas miega laikā ietekmē daudzus cilvēkus. Papildus tam, ka ir neērti tiem, kas krāc, tas var arī izjaukt partnera miegu. Par laimi, ir daži pasākumi, kurus var veikt, lai izvairītos no krākšanas un uzlabotu miega kvalitāti. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus no šiem pasākumiem un to, kā tie var palīdzēt samazināt krākšanu.

krākšanas cēloņu identificēšana

Pirms sākat meklēt risinājumus krākšanai, ir svarīgi saprast savus cēloņus. Krākšanu var izraisīt vairāki faktori, piemēram, deguna obstrukcija, liekais svars, alkohola lietošana pirms gulētiešanas, nepietiekama stāvoklī, guļot, cita starpā. Krākšanas cēloņa identificēšana ir kritiska, lai atrastu labāko veidu, kā no tā izvairīties.

Mērījumi, lai izvairītos no krākšanas

Šeit ir daži pasākumi, kas var palīdzēt izvairīties no krākšanas:

  • Saglabājiet veselīgu svaru: liekais svars var veicināt krākšanu, jo tauku uzkrāšanās kakla reģionā var traucēt elpceļiem. Veselīga svara uzturēšana, izmantojot sabalansētu uzturu un vingrinājumus, var palīdzēt samazināt krākšanu.
  • Izvairieties no alkohola lietošanas pirms gulētiešanas: alkohols atslābina rīkles muskuļus, kas var izraisīt krākšanu. Izvairieties no alkohola lietošanas vismaz dažas stundas pirms gulētiešanas.
  • Miega puse: gulēšana uz muguras var dot priekšroku krākšanai, jo mēles un rīkles audi var traucēt elpceļiem. Mēģiniet gulēt uz sāniem, lai atvieglotu gaisa pāreju.
  • Izmantojot piemērotu spilvenu: Ļoti augsts vai pārāk zems spilvens var pasliktināt kakla stāvokli un dot ieguldījumu krākšanā. Izvēlieties spilvenu, kas uztur galvu un kaklu, kas saskaņots ar kolonnu.
  • Apsveriet iespēju izmantot pretuzbrukumu ierīces: tirgū ir pieejamas vairākas ierīces, kas var palīdzēt samazināt krākšanu, piemēram, deguna joslas, deguna dilatatori, mutvārdu aizsargi. Konsultējieties ar speciālistu ārstu, lai uzzinātu, kurš no jums ir vislabākais.
  • Meklējot medicīnisko palīdzību

    Lai arī krākšana ir izplatīta, dažos gadījumos tas var būt saistīts ar nopietnākām veselības problēmām, piemēram, miega apnoja. Ja krākšanu pavada elpošanas pārtraukumi miega laikā, pārmērīga miegainība dienas laikā, koncentrēšanās trūkums vai citi satraucoši simptomi, ir svarīgi meklēt medicīnisko palīdzību. Ārsts speciālists var veikt pilnīgu novērtējumu un norādīt uz vispiemērotāko ārstēšanu.

    Īsāk sakot, var izvairīties no krākšanas, izmantojot dažus vienkāršus pasākumus, piemēram, veselīga svara saglabāšanu, izvairīšanos no alkohola lietošanas pirms gulētiešanas, guļot malā, izmantojot piemērotu spilvenu un apsverot pretspēles ierīču izmantošanu. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka katrs gadījums ir unikāls un tam var būt nepieciešama īpaša ārstēšana. Vienmēr konsultējieties ar speciālistu ārstu, lai iegūtu precīzu diagnozi un pareizu ārstēšanu.