Kā pagatavot pārstrādājamas rotaļlietas

Kā padarīt pārstrādājamas rotaļlietas

Vai jūs zinājāt, ka varat izveidot jautras un izglītojošas rotaļlietas, izmantojot pārstrādājamus materiālus? Papildus bērnu radošuma stimulēšanai šī prakse arī veicina vides saglabāšanu. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums dažas pārsteidzošas idejas par pārstrādājamām rotaļlietām, kuras varat darīt mājās. Nāc!

1. Roliman ratiņi ar piena kasti

Viena no klasiskākajām un jautrākajām rotaļlietām ir veltņu ratiņi. Lai izveidotu savu ratiņu, jums būs nepieciešama tukša piena kaste, pudeļu vāciņi, grila nūjas un rullītis. Vienkārši sagrieziet piena kastes augšdaļu, izveidojiet caurumus, lai tie būtu piemēroti nūjām un vāciņiem, piemēram, riteņiem, un nostipriniet rullīti apakšā. Labi, jūsu grozs ir gatavs izklaidei!

2. Veca spēle ar pudeļu vāciņiem

Vecā spēle ir klasika, kas izklaidē bērnus un pieaugušos. Lai spēlētu savu veco pārstrādājamo spēli, jums būs nepieciešams apavu kastes vāks, pudeļu vāciņi (tā var būt soda vai ūdens) un krāsainas pildspalvas. Vienkārši uzzīmējiet dēli uz kastes vāka un nokrāsojiet vāciņus ar dažādiem simboliem, lai attēlotu katru spēlētāju. Labi, tagad vienkārši zvaniet draugam un izklaidējieties!

3. Mājdzīvnieku pudeļu plakne

Kā būtu ar pārstrādājamas plaknes izveidi? Šim nolūkam jums būs nepieciešama tukša mājdzīvnieku pudele, grila nūjas, pudeļu vāciņi, krāsains papīrs un līme. Sagrieziet mājdzīvnieka pudeli uz pusēm, pagatavojiet spārnus un asti ar grila nūjām, salieciet vāciņus, piemēram, riteņus un dekorējiet ar krāsainu papīru. Tagad vienkārši atlaidiet iztēli un spēlējiet pilotu!

4. Mīkla ar graudaugu kasti

Puzles ir lieliskas, lai stimulētu bērnu loģisko spriešanu. Lai izveidotu savu pārstrādājamo mīklu, jums būs nepieciešama tukša graudaugu kaste, kontaktpapīrs, šķēres un krāsainas pildspalvas. Vienkārši sagrieziet graudaugu kastes attēlu dažādās daļās, ielīmējiet kontaktu uz katra gabala, lai iegūtu lielāku pretestību un krāsotu dizainu. Labi, tagad vienkārši iestatiet mīklu un izklaidējieties!

5. Mūzikas instrumenti ar alumīnija kārbām

Kā būtu ar grupas izveidi mājās? Izmantojot tukšas alumīnija kārbas, jūs varat izgatavot dažādus mūzikas instrumentus. Lai izveidotu bungu, piemēram, vienkārši paņemiet vidēja lieluma kannu, novietojiet taisnu balonu skārda mutē un piestipriniet to ar elastīgu. Tagad vienkārši paņemiet karoti un sāciet spēlēt! Varat arī izgatavot grabulas ar mazākām kārbām, ievietot tajās oļus vai graudus. Izlaidiet radošumu un izklaidējieties ar mūziku!

Šīs ir tikai dažas pārstrādājamu rotaļlietu idejas, kuras varat darīt mājās. Atcerieties vienmēr iesaistīt bērnus radīšanas procesā, stimulējot vides izpratni un radošumu. Turklāt, atkārtoti izmantojot materiālus, jūs ieguldīsit atkritumu samazināšanai un planētas saglabāšanai. Izklaidējieties un kaut ko mainīt!