Ko nozīmē oktobris

Ko nozīmē oktobris?

Ir zināms, ka oktobris ir desmitais mēnesis Gregora kalendārā. Tam ir 31 diena, un to iezīmē vairākas svarīgas svinības un pasākumi visā pasaulē.

Vārda izcelsme

Vārds “oktobris” cēlies latīņu valodā “oktobrī”, kas nozīmē “astoto mēnesi”. Tas ir tāpēc, ka agrāk Romas kalendārs sākās martā, padarot oktobri gada astoto mēnesi.

Notikumi un svinības

Oktobrī ir vairākas svarīgas svinības un pasākumi, piemēram:

  • Oktoberfest: Oktoberfest ir tradicionāla vācu partija, kas notiek Minhenē, Bavārijā, un ir pazīstama ar savu tipisko alu un ēdienu.
  • Bērnu diena: 12. oktobrī Bērnu diena tiek svinēta vairākās valstīs, ieskaitot Brazīliju. Tas ir īpašs datums, lai svinētu bērnību un dot bērniem.
  • Halovīni: 31. oktobrī tiek svinēta Helovīna, populāra ballīte angļu valodā, kurās cilvēki saģērbjas un ved uz ielām, lai lūgtu saldumus vai šķērsojumus.>

    Ziņkārības par oktobri

    Papildus svinībām oktobrī ir arī dažas interesantas zinātkāres:

    • zīme: Rietumu horoskopā cilvēki, kas dzimuši oktobrī
    • oktobra roze: Oktobris ir pazīstams kā krūts vēža apzināšanās mēnesis, kuru iezīmē oktobra rozes kampaņa, kuras mērķis ir informēt un novērst šo slimību.

    Secinājums

    Oktobris ir periods, kas pilns ar pasākumiem un svinībām visā pasaulē. Turklāt tam ir īpašas nozīmes, piemēram, kā agrā pavasarī dienvidu puslodē un izpratne par krūts vēzi. Ir mēnesis, lai baudītu svētkus un pārdomātu svarīgus jautājumus.