Ko nozīmē PI

Ko nozīmē PI?

Sociālās integrācijas programma (PIS) ir sociālais ieguvums, ko izveidojusi Brazīlijas valdība, lai veicinātu privātā sektora darbinieka integrāciju uzņēmuma attīstībā, kurā tā darbojas. PIS pārvalda Caixa Econômica federālā, un tās mērķis ir samaksāt algu pabalstus un ienākumus darbiniekiem.

Kā darbojas PI?

PIS ir programma, kuras pamatā ir darbinieku reģistrācija sociālās integrācijas programmā. Lai būtu tiesības uz pabalstu, tas ir jāreģistrē PI vismaz piecus gadus un iepriekšējā gadā ir strādājis ar portfeli, kas parakstīts vismaz 30 dienas. Turklāt uzņēmumam ir pareizi jāinformē darba ņēmēja dati ikgadējās sociālās informācijas attiecībās (RAIS).

Kad tas ir reģistrēts PI, darbiniekam ir tiesības saņemt algas pabalstu, kas ir summa, kas katru gadu tiek samaksāta saskaņā ar darba laiku un saņemto algu. Turklāt PIS piedāvā arī ienākumus no darba ņēmēja konta atlikuma, kas tiek apmaksāts proporcionāli darba laikam un iemaksātajai summai.

Kam ir tiesības uz PIS?

Lai būtu tiesības uz PI, jums jāatbilst šādām prasībām:

  • Reģistrējoties PI vismaz piecus gadus;
  • Strādājot ar portfeli, kas parakstīts vismaz 30 dienas iepriekšējā gadā;
  • ir saņēmuši vidējo mēneša kompensāciju līdz divām minimālajām algām;
  • Uzņēmums, kurā jūs strādājat, ir pareizi informēti dati RAIS.
  • Ir svarīgi atzīmēt, ka PIS ir paredzēts tikai privātā sektora darbiniekiem. Valsts ierēdņiem ir tiesības uz valsts ierēdņu mantojuma apmācības programmu (PASEP), kurai ir līdzīgi noteikumi.

    Kā konsultēties ar PIS līdzsvaru?

    Lai konsultētos ar PIS līdzsvaru, strādnieks var piekļūt Caixa Econômica federālajai vietnei un informēt PIS numuru un reģistrēto paroli. Caixa Worker lietojumprogrammā ir iespējams arī konsultēties ar PIS līdzsvaru, kas ir pieejama mobilajām ierīcēm.

    Turklāt PIS līdzsvaru var konsultēt arī Caixa Econômica federālajā, pašapkalpošanās termināļos, atbilstošajos Caixa un loterijas mājas.

    Secinājums

    PIS ir svarīgs sociālais ieguvums privātā sektora darbiniekiem, kuru mērķis ir veicināt darbinieku integrāciju un attīstību ar uzņēmumiem, kurus viņi strādā. Ir svarīgi apzināties prasības un termiņus, lai nodrošinātu algas pabalsta saņemšanu un ienākumus no Pis.