Kā klājas nabai pēc tam, kad tas nokrīt

Kā ir vēdera poga pēc tam, kad tā nokrīt?

Kad mēs esam bērni, viena no lietām, kas mūs visvairāk intriģē, ir vēdera poga. Nabas auklas paliekas, kas mūs saistīja ar māti grūtniecības laikā. Bet kas notiek ar vēdera pogu pēc tam, kad tā nokrīt? Vai tā ir kāda zīme? Uzzināsim!

krītoša nabas process

Tieši pēc piedzimšanas nabas saite tiek sagriezta, un neliels gabals no tā ir iestrēdzis mazulim. Šo gabalu sauc par nabas celmu, un tieši caur to mazulis saņem nepieciešamo aprūpi vēdera pogai, lai pareizi dziedinātu.

Parasti nabas celms nokrīt no 7 līdz 21 dienai pēc piedzimšanas. Šajā periodā ir svarīgi saglabāt reģionu tīru un sausu, lai izvairītos no infekcijām. Pediatrs var vadīt pareizo aprūpi.

Kā ir naba pēc tam, kad tas nokrīt?

Pēc nabas celma kritiena ir ierasts būt mazai brūcei uz vietas. Šī brūce laika gaitā dziedēs, veidojot nelielu rētu, ko mēs zinām kā nabu.

Vēdera pogas izskats katram cilvēkam var atšķirties. Dažiem cilvēkiem ir vairāk skalošanas, citiem ir seklākie navels. Turklāt veids, kā dziedinošā vēdera poga var ietekmēt arī tā galīgo izskatu.

Ir svarīgi atzīmēt, ka vēdera pogai pēc dziedināšanas nevajadzētu izraisīt sāpes vai diskomfortu. Ja tas notiek, ieteicams apmeklēt ārstu, lai novērtētu situāciju.

Rūpes ar vēdera pogu

Pēc nabas celma kritiena ir svarīgi turpināt rūpēties par mazuļa nabu, lai izvairītos no infekcijām. Daži pamata aprūpe ietver:

  • Vēdera pogu mazgājiet ar maigām ziepēm un ūdeni vannas laikā;
  • Pēc peldēšanās labi nosusiniet reģionu;
  • Izvairieties no ziežu vai produktu lietošanas bez medicīniskām konsultācijām;
  • Novērojiet, vai uz vietas ir apsārtums, pietūkums vai sekrēcija;
  • Meklējiet ārstu, ja ir kādas izmaiņas vai infekcijas simptoms.
  • Secinājums

    Navel ir mūsu ķermeņa sastāvdaļa, kas mūs intriģē no bērnības. Pēc nabas celma nokrīt vēdera poga dziedē un veido nelielu zīmolu, kas ir unikāls katrai personai. Dziedināšanas procesa laikā ir svarīgi rūpēties par mazuļa nabu, lai izvairītos no infekcijām. Ja ir kādas izmaiņas vai infekcijas simptoms, ieteicams meklēt medicīnisku padomu.