Ko nozīmē FGTS ārkārtas izņemšana

Ko nozīmē FGTS ārkārtas izņemšana?

FGTS fonds (FGTS) ir darba ieguvums, kura mērķis ir aizsargāt darbinieku atlaišanas gadījumos bez iemesla, nopietnām slimībām, pensionēšanās, cita starpā. Nesen tika paziņota par ārkārtēju FGT izņemšanu, kas radīja daudz šaubu un jautājumu. Šajā rakstā mēs paskaidrosim, ko šī izņemšana nozīmē un kā tā darbojas.

Kas ir FGTS ārkārtas izņemšana?

FGTS Ārējā izņemšana ir pasākums, ko valdība pieņem, lai stimulētu valsts ekonomiku. Tas sastāv no daļas atlikuma, kas pieejams darbinieku FGTS kontā. Šis izlaidums tiek veikts īslaicīgi, un tam ir daži īpaši noteikumi.

Kam ir tiesības uz FGTS ārkārtēju izstāšanos?

FGTS Ārējā izņemšana ir pieejama visiem darbiniekiem, kuriem ir aktīvi vai neaktīvi konti FGTS. Tas ir, abi, kas šobrīd ir nodarbināti un kuri jau ir atlaisti un kuriem ir līdzsvars fonā.

Turklāt ir svarīgi atzīmēt, ka izņemšana nav obligāta. Darbinieks var izvēlēties, vai izņemt pieejamo vērtību savā FGTS kontā.

Kā darbojas FGTS ārkārtas izņemšana?

Lai veiktu ārkārtas FGT izņemšanu, darbiniekam jāveic dažas darbības. Pirmkārt, ir jāpārbauda, ​​vai FGTS kontā ir pieejams atlikums. Šo konsultāciju var veikt, izmantojot oficiālo Caixa Econômica federālo vietni vai ar FGTS pieteikumu.

Pēc līdzsvara pārbaudes darbiniekam jāapmeklē Caixa Econômica federālās vai loterijas filiāle, kas nodrošināta ar tādiem personiskiem dokumentiem kā ID un CPF, kā arī darba karte. Ir svarīgi atcerēties, ka izņemšanu var veikt tikai pats konta īpašnieks.

Aģentūrā darbiniekam jāaizpilda noteikta veidlapa, lai pieprasītu FGTS izņemšanu. Pēc pasūtījuma analīzes vērtība tiks izlaista 5 darba dienu laikā.

Kādi ir noteikumi par ārkārtas FGT izņemšanu?

FGTS ārkārtas izņemšanai ir daži īpaši noteikumi. Pirmais no tiem ir tas, ka maksimālā izvilkamā vērtība ir USD 500 par kontu. Tas ir, ja darbiniekam ir vairāk nekā viens FGTS konts, viņš var izņemt līdz USD 500 no katra no tiem.

Turklāt izņemšana ir ierobežota ar noteiktu periodu. Valdība izveido izņemšanas kalendāru saskaņā ar darba ņēmēja dzimšanas datumu. Ir svarīgi apzināties šo kalendāru, lai nezaudētu termiņu.

Vēl viens svarīgs noteikums ir tas, ka ārkārtas FGT izņemšana netraucē darba ņēmēja likumam izņemt FGTS atlaišanas gadījumos bez iemesla, pensionēšanās un nopietnām slimībām, cita starpā. Tas ir, pat ja strādnieks veic ārkārtas izstāšanos, viņam joprojām būs tiesības uz citu likumu sniegto izņemšanu.

Vai ir vērts veikt ārkārtas FGT izņemšanu?

Lēmums veikt ārkārtēju FGT izņemšanu ir personisks un ir atkarīgs no katra darba ņēmēja finansiālā stāvokļa. Ir svarīgi novērtēt, vai FGTS pieejamā vērtība šobrīd būs patiešām noderīga, un tā neapdraudēs nākotnes ieguvumus.

Ieteicams darbiniekam veikt finanšu plānošanu pirms atsaukšanas, lai pārliecinātos, ka vērtība tiek izmantota apzināti un atbildīga.

Īsāk sakot, ārkārtas FGT izņemšana ir pasākums, ko valdība pieņem, lai stimulētu valsts ekonomiku. Tas ļauj darbiniekiem izstāties no daļu no atlikuma, kas pieejams viņu FGTS kontos. Ir svarīgi apzināties valdības noteiktos noteikumus un termiņus, lai nepalaistu garām iespēju kalpot.