Kā notīrīt dzeltenīgi lukturus

Kā notīrīt dzeltenīgi lukturus

Ja jums kādu laiku ir automašīna, jūs, iespējams, esat pamanījis, ka lukturi laika gaitā var būt dzeltenīgi. Papildus transportlīdzekļa estētikas sabojāšanai, dzeltenīgi priekšējie lukturi var arī kompromitēt redzamību naktī, apdraudot viņu drošību un citus autovadītājus.

Par laimi, ir daži efektīvi veidi, kā tīrīt dzeltenīgi lukturus un likt tiem atkal izskatīties jauniem. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem padomiem un trikiem, kas jums palīdzēs šajā uzdevumā.

Kāpēc priekšējie lukturi ir dzeltenīgi?

Pirms iemācīties tīrīt dzeltenīgu lukturu, ir svarīgi saprast, kāpēc tas notiek. Automašīnu lukturi ir izgatavoti no polikarbonāta, izturīga plastmasas materiāla. Laika gaitā Saules UV staru iedarbība, piesārņojums, skābs lietus un citi vides faktori var izraisīt lukturu aizsargājošo slāni, izraisot dzeltenumu.

Kā notīrīt dzeltenīgu lukturu

Šeit ir daži efektīvi veidi, kā tīrīt dzelteno lukturi:

  • Izmantojiet zobu pastu: uz mīksta auduma uzklājiet nelielu daudzumu baltas zobu pastu un viegli berzējiet lukturus apļveida kustībās. Pēc tam izskalojiet ar tīru ūdeni un nožūst ar audumu.
  • Izmantojiet nātrija bikarbonātu: pagatavojiet nātrija un ūdens bikarbonāta mapi un uzklājiet to priekšējiem lukturiem. Berzējiet ar vecu zobu suku vai mīkstu audumu. Noskalojiet un labi sauss.
  • Izmēģiniet balto etiķi: slapjš audums baltā etiķī un berzējiet lukturus. Ļaujiet tam rīkoties dažas minūtes un izskalojiet ar tīru ūdeni.
  • Šīs ir tikai dažas iespējas, kā notīrīt dzeltenīgu lukturi. Ir svarīgi atcerēties, ka katra automašīna un katrs lukturis var atšķirīgi reaģēt uz tīrīšanas metodēm. Tāpēc pirms pilnīgas metodes lietošanas vienmēr ieteicams pārbaudīt nelielā apgabalā.

    lukturu apkope

    Papildus tam, ka zinot, kā tīrīt dzeltenīgu lukturi, ir svarīgi veikt regulāru apkopi, lai neļautu to atkal kļūt dzeltenam. Šeit ir daži padomi:

    • Kad vien iespējams, turiet automašīnu pārklātā garāžā;
    • Izmantojiet lukturu aizsargus;
    • Regulāri nomazgājiet lukturus ar maigām ziepēm un ūdeni;
    • Uz lukturiem uzklājiet aizsargājošu hermētiķi;
    • Ilgstoši izvairieties no automašīnas novietošanas ar tiešiem saules stariem.

    Sekojot šiem tīrīšanas un apkopes padomiem, lukturi var saglabāt jaunus ilgāk un nodrošināt drošu braukšanu naktī.

    Mēs ceram, ka šis raksts bija noderīgs, lai jūs uzzinātu, kā tīrīt dzeltenīgu lukturi. Kopīgojiet šos padomus ar draugiem un ģimeni un palīdziet viņiem saglabāt priekšējos lukturus vienmēr gaišus un drošus!