Kā stādīt bietes

Kā stādīt bietes

Bietes ir ļoti barojoša un daudzpusīga ēdama sakne, un to var izmantot dažādās receptēs. Ja jūs interesē bietu audzēšana uz sava dārza, šī rokasgrāmata palīdzēs jums gūt panākumus šī auga stādīšanā un aprūpē.

1. solis: Augsnes sagatavošana

Pirms biešu stādīšanas uzsākšanas ir svarīgi pareizi pagatavot augsni. Bietes dod priekšroku gaismai, auglīgai un labi sasmalcinātai augsnei. Notīriet zonu, noņemot nezāles un akmeņus. Tad pievienojiet organiskās vielas, piemēram, arī -noteikto savienojumu vai kūtsmēslus, lai bagātinātu augsni.

2. solis: sēklu izvēle

Izvēloties biešu sēklas, izvēlieties šķirnes, kas pielāgojas jūsu reģiona klimatam un ir piemērotas audzēšanai mājas dārzā. Pārbaudiet arī sēklu derīgumu, dodot priekšroku jaunākajam.

3. solis: stādīšana

Bīļu stādīšanu var veikt tieši uz zemes vai traukos, piemēram, augstos podos vai puķu dobēs. Ja jūs izvēlaties stādīšanu ar augu, pagatavojiet vairāk nekā 1 cm dziļas rievas un novietojiet izvietotās sēklas apmēram 5 cm viens no otra. Pārklājiet sēklas ar plānu zemes un ūdens slāni.

Ja vēlaties izmantot konteinerus, pārliecinieties, vai tiem ir kanalizācijas caurumi, lai novērstu ūdens uzkrāšanos. Aizpildiet konteinerus ar pareizu substrātu dārzeņiem un iestādiet sēklas pēc tādām pašām vadlīnijām kā bez laukuma stādīšanas.

4. solis: biešu kopšana

Bietēm ir nepieciešama īpaša aprūpe, lai attīstītos veselīgi. Saglabājiet augsni vienmēr mitru, bet izvairieties no mērcēšanas. Veiciet regulāru laistīšanu, īpaši sausākos periodos.

Ir svarīgi arī kontrolēt kaitēkļus un slimības, piemēram, laputis un sēnītes. Izmantojiet bioloģiskos produktus vai mājās gatavotas receptes, lai izvairītos no pesticīdu lietošanas.

5. solis: ražas novākšana

Beetraba parasti prasa 60 līdz 90 dienas, lai būtu gatava ražai. Pārbaudiet sakņu krāsu un izmēru, lai zinātu īsto laiku karotei. Izmantojiet lāpstu vai dakšiņu, lai noņemtu bietes no zemes, esiet piesardzīgs, lai nesabojātu saknes.

Pēc novākšanas bietes labi nomazgājiet un izmantojiet tās iecienītākajās receptēs. Tos var patērēt neapstrādāti, vārīti, grauzdēti vai sulu un salātu veidā.

Tagad, kad jūs zināt, kā stādīt bietes, ir pienācis laiks uzlikt roku uz zemes un baudīt šī garšīgā un barojošā dārzeņa priekšrocības. Ir pacietība un centība, un drīz jūsu dārzā jums būs bagātīga raža.