Kā lodēt no drēbēm

Kā lodēt no drēbēm

Pelējums ir izplatīta problēma, kas var ietekmēt mūsu drēbes, atstājot traipus un nepatīkamu smaku. Par laimi, ir vairāki veidi, kā noņemt pelējumu un atjaunot drēbes sākotnējā stāvoklī. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas efektīvas metodes veidnes novēršanai no drēbēm.

1. Identificēt veidni

Pirms sākat noņemt pelējumu, ir svarīgi pareizi noteikt skartās zonas. Veidne parasti parādās kā tumši vai zaļgani plankumi uz drēbēm. Noteikti pārbaudiet visas apģērba daļas, ieskaitot krokas un mazāk redzamās vietas.

2. Noņemiet lieko veidni

Pirms jebkādas pelējuma noņemšanas metodes uzklāšanas ir svarīgi noņemt lieko veidni no drēbēm. To var izdarīt, izmantojot mīkstu suku vai sausu audumu, lai viegli berzētu skartās vietas. Noteikti veiciet šo brīvā dabā vai labi vēdinātā vietā, lai izvairītos no pelējuma sporu izkliedes.

3. Nomazgājiet drēbes ar karstu ūdeni

Viens no efektīvākajiem veidiem, kā noņemt pelējumu no drēbēm, ir to mazgāt ar karstu ūdeni. Noteikti pārbaudiet veļas mazgātavas instrukcijas, lai pārliecinātos, ka to var mazgāt karstā ūdenī. Pievienojiet kvalitatīvu mazgāšanas līdzekli un nedaudz hlora balinātāja veļas mašīnai un mazgājiet drēbes garākajā un karstākajā pieejamā ciklā.

4. Izmantojiet balto etiķi

Baltais etiķis ir lielisks dabiskā pelējuma noņemšanas līdzeklis. Piepildiet baseinu ar siltu ūdeni un pievienojiet tasi baltā etiķa. Apmēram stundu iemērciet skartās drēbes šķīdumā un pēc tam normāli mazgājiet uz veļas mašīnas. Etiķis palīdzēs nogalināt veidni un novērst nepatīkamo smaku.

5. Izmēģiniet citrona sulu

Citronu sula var būt efektīva arī pelējuma noņemšanā no drēbēm. Dažu citronu sulu saspiediet silta ūdens baseinā un dažas stundas iegremdējiet skartās drēbes šķīdumā. Pēc tam parasti nomazgājiet drēbes uz veļas mašīnas. Citronskābe, kas atrodas citronu sulā, palīdzēs novērst pelējumu un atvieglot traipus.

6. Izmantojiet cepamo soda

Nātrija bikarbonāts ir daudzpusīgs produkts, ko var izmantot arī veidnes noņemšanai no drēbēm. Izveidojiet mapi ar cepamo soda un ūdeni un uzklājiet to tieši uz skartajām vietām. Ļaujiet mapei rīkoties dažas stundas un pēc tam normāli mazgāt drēbes uz veļas mašīnas. Nātrija cepamā soda palīdzēs novērst pelējumu un neitralizēt smaku.

7. Nosusiniet drēbes saulē

Pēc drēbju mazgāšanas ir svarīgi tos pareizi nožūt, lai izvairītos no pelējuma atkārtotas parādīšanās. Saules iedarbība ir efektīvs veids, kā nožūt drēbes un nogalināt visas atlikušās veidnes sporas. Pakariet drēbes saulē vai ja iespējams, nēsājiet āra apģērba žāvētāju.

Sekojot šiem padomiem, jūs varat noņemt veidni no drēbēm un atjaunot to sākotnējā stāvoklī. Atcerieties vienmēr pārbaudīt veļas mazgāšanas instrukcijas un, ja nepieciešams, konsultējieties ar profesionāli, lai iegūtu papildu vadlīnijas.