Kā noņemt dzeltenas baltas drēbju traipus

Kā noņemt dzeltenas baltas drēbju traipus

Baltu apģērbu ir lieliski, taču tie var būt īsts izaicinājums, kad runa ir par plankumiem. Viens no visizplatītākajiem traipus uz baltām drēbēm ir dzeltenais traips. Šos plankumus var izraisīt vairāki faktori, piemēram, sviedri, dezodorants, ķīmiskas vielas un pat nepietiekams glabāšanas laiks. Par laimi, ir vairāki efektīvi veidi, kā noņemt šos plankumus un padarīt drēbes baltas kā jaunas.

1. Izmantojiet ūdeņraža peroksīdu

Ūdeņraža peroksīds ir lielisks dzelteno plankumu noņemšanas līdzeklis uz baltām drēbēm. Lai izmantotu šo metodi, sajauciet daļu no trīs daļas ūdeņraža peroksīda un uzklājiet tieši uz traipu. Ļaujiet tai rīkoties dažas minūtes un pēc tam nomazgāt.

2. Nātrija un baltā etiķa bikarbonāts

Cepamā soda un baltā etiķa maisījums var būt efektīvs arī dzeltenu plankumu noņemšanā. Izveidojiet mapi ar cepamo soda un ūdeni un uzklājiet uz traipu. Tad pār pastas ielejiet kādu baltu etiķi un viegli berzējiet. Ļaujiet tai rīkoties dažas minūtes un normāli mazgāt.

3. Citrons un sāls

Citrons un sāls ir lieliski sabiedrotie dzelteno plankumu noņemšanā. Saspiediet citrona sulu virs traipa un virsū apkaisa nedaudz sāls. Ļaujiet tam rīkoties dažas minūtes un normāli mazgāt. Esiet piesardzīgs, lietojot šo metodi smalkos audumos, jo citrons var izraisīt krāsas maiņu.

4. Informēšana bez šokolādes

Ja joprojām pastāv dzeltenas vietas, varat mēģināt izmantot hlora balinātāju. Izpildiet produkta instrukcijas un piesakieties tieši traipu. Ļaujiet tam rīkoties dažas minūtes un normāli mazgāt. Atcerieties pārbaudīt, vai audums ir piemērots balinātāja lietošanai pirms tā uzklāšanas.

5. Meklējiet profesionālu palīdzību

Ja visi mēģinājumi noņemt dzeltenos plankumus neizdodas, ieteicams meklēt profesionālu palīdzību. Specializētām veļas mazgātavām ir īpaši produkti un paņēmieni, kā rīkoties ar sarežģītiem traipus uz baltām drēbēm. Viņi var būt spējīgi efektīvi un droši noņemt traipu.

Noslēgumā dzelteni plankumi uz baltām drēbēm var būt nomākti, taču ir vairāki veidi, kā tos noņemt. Izmēģiniet šīs mājas metodes un, ja nepieciešams, meklējiet profesionālu palīdzību. Ar nelielu pacietību un aprūpi jūsu baltās drēbes atkal būs nevainojamas.