Kā pielāgoties

Kā pielāgot savu rutīnu pandēmijas laikā

CoVid-19 pandēmija ir radījusi daudzas izmaiņas un izaicinājumus ikviena dzīvē. Ar sociālo attālumu un kustību ierobežojumiem pielāgošana kļuva būtiska fiziskās un garīgās veselības saglabāšanai. Šajā emuārā mēs izpētīsim dažus veidus, kā šajā periodā pielāgot savu rutīnu.

1. Izveidojiet ikdienas rutīnu

Ar attālu darbu un tiešsaistes nodarbībām ir viegli zaudēt laika izjūtu un atlikt rutīnu. Tomēr strukturētas rutīnas iegūšana var palīdzēt saglabāt produktivitāti un līdzsvaru. Iestatiet laiku, lai pamostos, strādāt, vingrot, atpūsties un gulēt. Tas palīdzēs saglabāt normalitātes un organizācijas sajūtu.

2. Izveidojiet piemērotu darba vietu

Ja jūs strādājat mājās, ir svarīgi, lai tam būtu īpaša vieta. Izvēlieties klusu vietu ar labu apgaismojumu un ērtu krēslu. Saglabājiet savu telpu sakārtotu un brīvu no uzmanības novēršanas. Tas palīdzēs saglabāt fokusu un produktivitāti darba laikā.

3. Esiet aktīvs

Ar slēgtām akadēmijām un āra aktivitāšu ierobežojumiem ir svarīgi atrast veidus, kā palikt mājās. Ir daudz tiešsaistes lietotņu un videoklipu ar apmācību un vingrinājumiem, ko var veikt mājās bez aprīkojuma nepieciešamības. Dienas laikā veiciet regulārus pārtraukumus, lai pagarinātu un pārvietotu ķermeni.

4. Rūpējieties par savu garīgo veselību

Pandēmija ir radījusi daudz emocionālu izaicinājumu, un ir svarīgi rūpēties par garīgo veselību. Atlieciet laiku atpūtai un aktivitātēm, kas jums patīk, kā lasīt, meditēt, klausīties mūziku vai skatīties filmu. Sazinieties ar draugiem un ģimeni, izmantojot videozvanus vai ziņojumus. Ja nepieciešams, meklējiet profesionālu palīdzību.

5. Izbaudiet laiku mājās

Ar kustības ierobežojumiem ir svarīgi atrast veidus, kā baudīt laiku mājās. Uzziniet kaut ko jaunu, piemēram, jaunas receptes gatavošanu, mūzikas instrumenta spēlēšanu vai jaunas valodas praktizēšanu. Izmantojiet šo laiku, lai atjaunotu savienojumu ar sevi un savām kaislībām.

Secinājums

Pandēmija ir radījusi daudz izaicinājumu, bet arī iespēju pielāgoties un iemācīties rīkoties ar jaunām situācijām. Izveidojot rutīnu, izveidojot pareizu darba telpu, uzturoties aktīvi, rūpējoties par garīgo veselību un izmantojot laiku mājās, jūs pielāgosities vislabākajā iespējamā veidā. Atcerieties, ka šī situācija ir īslaicīga un ka kopā mēs to varam pārvarēt.