Kā aprēķināt kāpnes

Kā aprēķināt kāpnes

Kāpņu veidošanai nepieciešamā materiāla daudzuma aprēķināšana var šķist sarežģīta, taču ar pareizu informāciju un nedaudz matemātikas ir iespējams precīzi veikt šo aprēķinu. Šajā rakstā mēs soli pa solim parādīsim, kā aprēķināt kāpnes, sākot no darbību apjoma līdz nepieciešamajam materiāla daudzumam.

1. solis: izmēriet kopējo augstumu

Pirmais solis kāpņu aprēķināšanā ir izmērīt kopējo augstumu, kas trepēm jāsasniedz. Šis pasākums ir izgatavots no apakšējā stāva līdz augšējam stāvam, ņemot vērā grīdas un pretpasaules biezumu.

2. solis: nosakiet katra soļa augstumu

Ar kopējo augstumu rokā ir jānosaka katra soļa augstums. Katra soļa augstumam jābūt vienveidīgam, lai nodrošinātu drošību un komfortu, kāpjot un lejā pa kāpnēm. Ieteicamais augstums katram solim svārstās no 15 līdz 18 centimetriem.

3. solis: aprēķiniet soļu skaitu

Lai aprēķinātu soļu skaitu, vienkārši sadaliet kopējo augstumu ar katra soļa augstumu. Piemēram, ja kopējais augstums ir 300 centimetri un katra soļa augstums ir 15 centimetri, soļu skaits būs 300/15 = 20 soļi.

4. solis: aprēķiniet soļa platumu

Svarīgs faktors, kas jāņem vērā, ir arī soļa platums. Ieteicamais katra soļa platums svārstās no 25 līdz 30 centimetriem. Lai aprēķinātu soļa platumu, vienkārši sadaliet kāpņu kopējo platumu ar pakāpienu skaitu. Piemēram, ja kopējais kāpņu platums ir 100 centimetri un pakāpienu skaits ir 20, katra soļa platums būs 100/20 = 5 centimetri.

5. solis: aprēķiniet kāpņu garumu

Kāpņu garumu nosaka kopējais kāpņu platums. Lai aprēķinātu kāpņu garumu, vienkārši reiziniet kopējo platumu ar pakāpienu skaitu. Piemēram, ja kopējais kāpņu platums ir 100 centimetri un pakāpienu skaits ir 20, kāpņu garums būs 100 x 20 = 2000 centimetri.

6. solis: aprēķiniet nepieciešamā materiāla daudzumu

Ar visiem rokās esošajiem mērījumiem ir iespējams aprēķināt trepju celtniecībai nepieciešamo materiāla daudzumu. Ir svarīgi apsvērt materiāls, kas izvēlēts kāpņu pakāpieniem un struktūrai. Turklāt ir nepieciešams aprēķināt margu, skrūvju un citu nepieciešamo piederumu daudzumu.

Ieteicams konsultēties ar specializētu profesionāli, lai iegūtu precīzāku aprēķinu un nodrošinātu kāpņu drošību.

Mēs ceram, ka šis raksts ir bijis noderīgs, lai jūs saprastu, kā aprēķināt kāpnes. Ja jums ir kādi jautājumi vai ieteikumi, atstājiet komentāru zemāk.