Kā atvieglot zobus mājās

Kā atvieglot zobus mājās

Tā kā ir starojoši balts smaids, ir daudzu cilvēku vēlme. Tomēr ne vienmēr ir iespējams veikt profesionālu zobu balināšanu, ņemot vērā iesaistītās izmaksas. Par laimi, ir daži paņēmieni, kas mājās var palīdzēt atvieglot zobus. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas efektīvas iespējas, lai iegūtu baltāku smaidu.

1. Pareiza suka

Viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem zobu atvieglošanas veidiem mājās ir pareiza suka. Noteikti tīriet zobus vismaz divas reizes dienā, izmantojot mīkstu saru suku un zobu pastu ar balināšanas īpašībām. Neaizmirstiet arī notīrīt mēli, jo tā var arī uzkrāt plankumus.

2. Veselīgs uzturs

Pārtikai ir svarīga loma mutes dobuma un zobu krāsā. Izvairieties patērēt pārtikas produktus un dzērienus, kas var krāsot zobus, piemēram, kafiju, tēju, soda, sarkanvīnu un pārtikas produktus, kas bagāti ar krāsvielām. Izvēlieties sabalansētu uzturu, bagāts ar augļiem un dārzeņiem, kas palīdz stiprināt zobus un noņemt virspusējus plankumus.

3. Nātrija bikarbonāta lietošana

Cepamā soda ir dabiska sastāvdaļa, kas var palīdzēt atvieglot zobus mājās. Sajauciet nelielu daudzumu cepamā soda ar ūdeni, līdz tas veido pastu. Pēc tam ar mīkstu saru suku uzklājiet pastu uz zobiem un apmēram divas minūtes viegli notīriet. Labi noskalojiet muti un atkārtojiet procesu reizi nedēļā.

4. Apelsīnu miza

Apelsīnu mizu var izmantot arī zobu atvieglošanai mājās. Dažas minūtes berzējiet apelsīna mizas iekšpusi uz zobiem un pēc tam labi izskalojiet muti. Apelsīnu miza satur citrusskābi, kas palīdz noņemt virsmas plankumus un dabiski atvieglot zobus.

5. Perorāls skalošana ar ūdeņraža peroksīdu

Pašdarināts mutes skalošana, kas izgatavota ar ūdeņraža peroksīdu, var būt arī efektīva, lai mājās atvieglotu zobus. Sajauciet vienādas daļas ūdeņraža peroksīda 10 tilpumus un filtrētu ūdeni. Izmantojiet šķīdumu kā mutes dobuma skalošanu pēc zobu tīrīšanas. Tomēr ir svarīgi nenorīt šķīdumu un izvairīties no biežas lietošanas, jo pārmērīga ūdeņraža peroksīda lietošana var izraisīt kairinājumu smaganās.

Secinājums

Zobu apgaismošana mājās var būt reāla alternatīva tiem, kas vēlas baltāku smaidu, bet nevar veikt profesionālu zobu balināšanu. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka šīs mājas metodes var nebūt tik efektīvas kā zobārsta ārstēšanai. Ja esat neapmierināts ar zobu krāsu, ieteicams konsultēties ar profesionāli, lai novērtētu jums labāko zobu balināšanas iespēju.