Kā rūpēties par Kalanchoe

Kā rūpēties par Kalanchoe

Kalanchoe ir sulīgs augs, kas tautā pazīstams ar krāsainajiem ziediem un ērtu apkopi. Sākotnēji no sausajiem reģioniem, piemēram, Madagaskara, šis augs labi pielāgojas iekšējai un ārējai videi, kas ir lieliska iespēja tiem, kas vēlas mājās pieskarties dabai. Šajā rakstā mēs parādīsim, kā pareizi rūpēties par Kalanchoe, lai tas kļūtu veselīgs un skaists.

1. Izvēlieties ideālo atrašanās vietu

Kalanchoe ir nepieciešams daudz saules gaismas, lai uzplauktu, tāpēc izvēlieties vietu, kur viņš dienā var saņemt vismaz 4 stundas tiešā saullēkta. Ja izvēlaties to kultivēt iekšējā vidē, novietojiet to pie saulaina loga.

2. Sasmērēt mērenībā

Sučulenti, piemēram, Kalanchoe, uzglabā ūdeni uz lapām un kātiem, kas padara tos tolerantākus pret ūdens trūkumu. Augu sasmērējiet tikai tad, kad augsne ir sausa līdz pieskārienam. Izvairieties no zemes mērcēšanas, jo liekais mitrums var saputot saknes.

3. Mēslot regulāri

Lai saglabātu Kalanchoe veselīgu un stimulētu ziedēšanu, apaugļojiet augu ik pēc diviem mēnešiem pavasarī un vasarā. Izmantojiet īpašu mēslojumu sukulentiem, ievērojot ražotāja instrukcijas.

4. Aizsargāt pret kaitēkļiem

Kalanchoe var uzbrukt tādiem kaitēkļiem kā laputis un kohonillas. Lai izvairītos no invāzijas, regulāri pārbaudiet lapas un stublājus, meklējot kukaiņu zīmes. Ja nepieciešams, izmantojiet piemērotu insekticīdu, lai novērstu kaitēkļus.

5. Pareizi veiciet atzarošanu

Atzarošana ir svarīga, lai saglabātu Kalanchoe ar skaistu un veselīgu formu. Noņemiet sakaltušu ziedus un dzeltenas vai bojātas lapas. Izmantojiet tīras un asas atzarošanas šķēres, lai novērstu slimības izplatīšanos.

6. Esiet piesardzīgs ar ekstrēmām temperatūrām

Kalanchoe ir augu jutīgs pret ekstrēmām temperatūrām. Izvairieties no pakļaušanas temperatūrai zem 10 ° C vai virs 30 ° C Ja nepieciešams, aizsargājiet augu intensīva aukstuma vai pārmērīga karstuma periodos.

7. Pavairot Kalanchoe

Kalanchoe var viegli izplatīties caur pāļiem. Sagrieziet veselīgu augu gabalu un iestādiet to piemērotā substrātā sukulentiem. Saglabājiet augsni nedaudz mitru, līdz saknes attīstās.

Secinājums

Kalanchoe ir vieglas audzēšanas un uzturēšanas augs, kas ir lielisks risinājums tiem, kas vēlas mājās pieskarties dabai. Izpildot šos vienkāršos padomus, jūs varat pareizi rūpēties par Kalanchoe un ilgu laiku izbaudīt savus skaistos ziedus.