Kā rūpēties par gaļēdāju augu

Kā rūpēties par gaļēdāju augu

Gaļēdāju augi ir aizraujoši un unikāli. Viņiem ir spēja uztvert un sagremot mazus kukaiņus, kas padara tos atšķirīgus no parastajiem augiem. Ja jūs domājat par gaļēdāju augu mājās, ir svarīgi zināt, kā par to rūpēties. Šajā rakstā mēs jums sniegsim dažus būtiskus padomus, kā nodrošināt jūsu gaļēdāju auga veselību un augšanu.

Pareiza gaļēdāju auga izvēle

Ne visi gaļēdāju augi ir vienādi, tāpēc ir svarīgi izvēlēties jūsu videi pareizo sugu. Daži no visbiežāk sastopamajiem gaļēdājiem ir Dionaea muscipula (Papa-Fly Venus), Sarracenia (Sarracene burka) un nepenthes (MACAC Key). Pētījumi par katras sugas īpašībām un izvēlieties to, kas vislabāk atbilst jūsu telpai.

Pareiza atrašanās vieta

Gaļēdāju augiem ir nepieciešams daudz saules gaismas, lai izveidotu fotosintēzi un uztvertu kukaiņus. Tāpēc izvēlieties vietu, kur augs dienā var saņemt vismaz 4 stundas tiešas saules. Izvairieties no auga pakļaušanas ārkārtējām temperatūrai vai gaisa straumēm, jo ​​tas var pasliktināt tās augšanu.

Pareizs weat

Gaļēdāju augi ir dzimuši mitrā apgabalā, tāpēc tiem ir nepieciešams pastāvīgs mitrums. Tomēr ir svarīgi neērt augsni, jo ūdens uzkrāšanās var saputot saknes. Saglabājiet augsni vienmēr mitru, bet neērtu. Izmantojiet destilētu ūdeni vai lietus ūdeni, jo krāna ūdenī var būt minerāli, kas kaitē augam.

Pareiza jauda

Gaļēdāju augi spēj uztvert savus pārtikas produktus, bet slēgtā vidē var būt nepieciešams nodrošināt kukaiņus, lai apmierinātu viņu uztura vajadzības. Izvairieties no auga barošanas ar dzīviem kukaiņiem, jo ​​tie var sabojāt slazdus. Izvēlieties mirušos kukaiņus, piemēram, mušas vai skudras, un novietojiet tos tieši uz augu slazdiem.

Regulāra apkope

Tāpat kā jebkuram citam augam, arī gaļēdāju augiem nepieciešama regulāra apkope. Noņemiet žāvētas vai mirušas lapas, notīriet slazdus un pārliecinieties, ka ir kaitēkļi. Ja pamanāt problēmu, piemēram, lapu plankumus vai samazinātu kukaiņu uztveršanu, konsultējieties ar gaļēdāju augu speciālistu.

Secinājums

Rūpes par gaļēdāju augu var būt izaicinājums, taču ar pareizu informāciju un pareizu aprūpi jūs varat izbaudīt šo augu skaistumu un unikalitāti. Atcerieties izpētīt izvēlētās sugas, nodrošināt pareizo saules gaismas un ūdens daudzumu, pareizi barot un veikt regulāru apkopi. Izmantojot šos padomus, jūsu gaļēdāju augs var izaugt veselīgi un iepriecināt visus.