Kā kultivēt sukulentus

Kā kultivēt sukulentus

Sučulenti ir pārsteidzoši augi, kas viegli pielāgojas dažādām vidēm un ir lieliski piemēroti tiem, kuriem nav daudz laika, lai rūpētos par augiem. Turklāt viņiem ir ļoti dažādas formas, krāsas un izmēri, kas padara tās lieliskas iespējas jebkuras vietas dekorēšanai.

Suculentu izvēle

Pirms sākat audzēt sukulentus, ir svarīgi izvēlēties savai videi pareizo sugu. Daži sukulenti dod priekšroku tiešiem saules stariem, bet citi labāk pielāgojas ēnai. Turklāt daži sukulenti ir izturīgāki par sausumu, bet citiem ir nepieciešama biežāka laistīšana.

Svarīgs padoms ir izpētīt dažādās sukulentu sugas un to īpašās vajadzības pirms augu pirkšanas. Tādējādi jūs varēsit izvēlēties sukulentus, kas vislabāk atbilst jūsu dzīvesveidam un videi, kurā tie tiks kultivēti.

Augsnes sagatavošana

Sučulenti dod priekšroku labi sasmalcinātām augsnēm, jo ​​ūdens uzkrāšanās saknēs var izraisīt puvi. Lai sagatavotu ideālu augsni sukulentu kultivēšanai, vienādās daļās varat sajaukt smilšu, grants un dārzeņu zemi.

Vēl viena iespēja ir izmantot noteiktu substrātu sukulentiem, ko var atrast dārza veikalos. Šim substrātam jau ir pareiza kanalizācija un barības vielas, kas vajadzīgas augu attīstībai.

Suculentu stādīšana

Pēc zemes sagatavošanas ir pienācis laiks stādīt sukulentus. Izveidojiet caurumu zemē vai traukā, ielieciet sulīgu un pārklājiet saknes ar pamatni. Viegli nospiediet augsni ap augu, lai to salabotu.

Atcerieties atstāt vietu starp sukulentiem, jo ​​viņiem ir nepieciešama vieta, lai augtu. Izvairieties arī no sukulentu stādīšanas ļoti dziļi, jo tas var apgrūtināt ūdens absorbēšanu caur saknēm.

Suculents aprūpe

Sučulenti ir zemas uzturēšanas augi, taču, lai labi attīstītos, viņiem joprojām ir nepieciešama kāda pamata aprūpe. Pārbaudiet dažus padomus:

  • Sasmalciniet sukulentus tikai tad, kad augsne ir sausa. Izvairieties no ūdens, jo ūdens uzkrāšanās var saputot saknes.
  • Ievietojiet sukulentus vietās ar labu apgaismojumu, bet izvairieties no saules ātrākajām dienas stundām.
  • Apaugļojiet sukulentus ik pēc 2 vai 3 mēnešiem, izmantojot noteiktu kaktusu un sulīgu mēslojumu.
  • Noņemiet žāvētas vai bojātas lapas, lai sukulenti būtu veseli un skaisti.

PARPAKTĪVOT SUCKULENTU

Viena no sukulentu priekšrocībām ir tā, ka tās var viegli pavairot. Lai to izdarītu, vienkārši noņemiet lapu vai auga gabalu un ļaujiet tai nožūt dažas dienas. Tad iestādiet sulīgu gabalu jaunā traukā ar pareizu substrātu un nedaudz to laistīt.

Laika gaitā sulīgā gabals iesakņojas un attīstīsies jaunā augā. Tas ir lielisks veids, kā reizināt savus sukulentus un izveidot jaunas kompozīcijas jūsu dārzā vai podos.

Secinājums

Sučulentu kultivēšana ir patīkama un atalgojoša darbība. Ar pienācīgu rūpību šie augi var ilgt daudzus gadus un radīt skaistumu jebkurai videi. Atcerieties izpētīt katras sulīgās sugas īpašās vajadzības un izmantot iespēju radīt unikālas un personalizētas kompozīcijas.