Kā atstāt rīsus vaļīgus

Kā atstāt rīsus vaļīgus

Kam nekad nav bijušas problēmas, gatavojot rīsus un izbeidzot iestrēgušo graudu pannu? Nelielu rīsu pazemināšana var šķist izaicinājums, taču ar dažiem padomiem un trikiem jūs varat iegūt perfektu rezultātu. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums soli pa solim, lai sagatavotu vaļīgus un garšīgus rīsus.

1. solis: izvēlieties pareizo rīsu tips

Pirmais solis, lai saņemtu vaļīgus rīsus, ir izvēlēties pareizo rīsu veidu. Adatu rīsi ir vispiemērotākie, jo tiem ir gari un plāni graudi, kas pēc vārīšanas parasti ir brīvāki. Izvairieties no paruilizētiem, koku vai neatņemamiem rīsiem, jo ​​tiem ir lipīgāka tekstūra.

2. solis: mazgājiet rīsus

Pirms rīsu vārīšanas ir svarīgi tos mazgāt, lai noņemtu lieko cieti. Ievietojiet rīsus sietā un mazgājiet tekošā ūdenī, viegli maisot ar rokām. Turiet mazgāšanu, līdz ūdens iznāk tīrs.

3. solis: izmantojiet pareizu ūdens proporciju

Pareiza ūdens proporcija ir būtiska, lai iegūtu vaļīgus rīsus. Vispārīgais noteikums ir izmantot divas tases ūdens katram tasītei rīsu. Tomēr šī proporcija var atšķirties atkarībā no rīsu veida un personīgās izvēles. Ja jūs dodat priekšroku brīvākiem rīsiem, pievienojiet nedaudz vairāk ūdens.

4. solis: ļaujiet rīsiem atpūsties

Pēc ēdiena gatavošanas ir svarīgi ļaut rīsiem dažas minūtes pirms pasniegšanas. Tas palīdz nomest pupiņas un neļaut tām pielipt. Pārklājiet pannu ar vāku un ļaujiet rīsiem atpūsties apmēram 5 minūtes.

5. solis: atlaidiet rīsus ar dakšiņu

Pēc atpūtas izmantojiet dakšiņu, lai nomestu rīsus. Maigi samaisiet graudus, rūpīgi tos atdalot. Izvairieties no rīsu pārvietošanas ar karoti, jo tas var padarīt tos kompaktāku un iestrēgušu.

6. solis: nekavējoties pasniedziet

vaļīgi rīsi nekavējoties jāsniedz, kamēr vēl ir karsti. Ja ļaujat rīsiem atdzist, tas var zaudēt vaļēju tekstūru un iestrēgt.

Tagad, kad jūs zināt, kā padarīt rīsus vaļīgus, mēģiniet izmantot šos padomus praksē nākamajā receptē. Ar nelielu praksi jūs katru reizi varēsit sagatavot vaļīgus un garšīgus rīsus.