Kā nosodīt sliktu izturēšanos pret dzīvniekiem

Kā nosodīt dzīvnieku izturēšanos

Dzīvnieku vardarbība ir skumja un satraucoša realitāte mūsu sabiedrībā. Mēs bieži esam liecinieki vardarbības un nolaidības situācijām, bet mēs ne vienmēr zinām, kā rīkoties, lai palīdzētu šiem dzīvniekiem. Šajā emuārā mēs parādīsim, kā nosodīt sliktu izturēšanos pret dzīvniekiem un mainīt šo neaizsargāto būtņu dzīvi.

1. Iepazīstiet likumdošanu

Pirms sūdzības iesniegšanas ir svarīgi zināt tiesību aktus, kas aizsargā dzīvniekus. Brazīlijā vides noziegumu likums (likums Nr. 9 605/98) paredz sodus tiem, kas praktizē ļaunprātīgu izmantošanu pret dzīvniekiem. Turklāt var piemērot arī valsts un pašvaldību likumus. Vaicājiet par šiem likumiem, lai atbalstītu jūsu sūdzību.

2. Apkopot pierādījumus

Lai jūsu sūdzība būtu efektīva, ir svarīgi vākt pierādījumus, kas pierāda sliktu izturēšanos. Fotogrāfijas, video un liecinieku ziņojumi ir svarīgi elementi, lai atbalstītu jūsu sūdzību. Pārliecinieties, ka testi ir skaidri un acīmredzami, ka nav šaubu par ļaunprātīgas izmantošanas situāciju.

3. Iesniegt sūdzību

Ir dažādi veidi, kā padarīt sliktu izturēšanos pret dzīvniekiem. Jūs varat sazināties ar savas pilsētas militāro policiju, dzīvnieku aizsardzības policijas iecirkni vai dzīvnieku aizsardzības aģentūrām. Turklāt daudzas NVO un asociācijas saņem arī sūdzības un var tās nosūtīt kompetentajām iestādēm. Izmantojiet tālruni, e -pastu vai pārskata veidlapu, ko nodrošina šie ķermeņi.

4. Esiet drošs

Ir svarīgi atcerēties, ka, veicot dzīvnieku ļaunprātīgas izmantošanas denonsēšanu, jūs, iespējams, iesaistāties smalkās situācijās. Daži cilvēki, kas praktizē šīs darbības, ir vardarbīgi un var būt briesmas. Tāpēc palieciet drošībā un izvairieties no tiešām konfrontācijām. Ja iespējams, iesniedziet sūdzību anonīmi.

5. Sekojiet lietai

Pēc sūdzības iesniegšanas ir svarīgi ievērot lietu, lai nodrošinātu nepieciešamo pasākumu veikšanu. Sazinieties ar atbildīgo iestādi un pieprasiet informāciju par izmeklēšanas gaitu. Ja nepieciešams, iesniedziet jaunas sūdzības, ja saprotat, ka situācija netiek pienācīgi risināta.

Secinājums

Dzīvnieku sliktas izturēšanās denonsēšana ir drosmes un empātijas akts. Nosakot, jūs dodat ieguldījumu dzīvnieku aizsardzībā un labklājībā. Atcerieties, ka cīņa pret vardarbību attiecas ne tikai uz sūdzību, bet arī saistīta ar sabiedrības apzināšanos un izglītību. Kopā mēs varam kaut ko mainīt un nodrošināt labāku dzīvnieku nākotni.