Kā trauku

Kā Dismano Pimple

Pūtītei var būt ļoti neērti un ietekmēt mūsu pašpārliecinātību. Par laimi, ir daži pasākumi, kurus mēs varam veikt, lai ātrāk sadalītu pūtīti. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus padomus un trikus, lai palīdzētu samazināt pietūkumu un paātrināt dziedināšanas procesu.

1. Nomazgājiet seju ar aukstu ūdeni

Viens no pirmajiem soļiem pūtītes dezinēšanas rezultātā ir sejas mazgāšana ar aukstu ūdeni. Aukstais ūdens palīdz sarauties asinsvadus, samazinot pietūkumu un apsārtumu. Noteikti izmantojiet mīkstas ziepes un ļoti smagi izvairieties no ādas berzēšanas.

2. Uzklājiet aukstās kompreses

Papildus sejas mazgāšanai ar aukstu ūdeni, jūs varat arī uzklāt aukstas kompreses tieši pūtītei. Tas palīdzēs samazināt pietūkumu un iekaisumu. Vienkārši ienirstiet tīru dvieli aukstā ūdenī un dažas minūtes uzklājiet to uz skarto zonu.

3. Izmantojiet produktus ar salicilskābi

Salicilskābe ir izplatīta sastāvdaļa daudzos pūtīšu produktos. Tas palīdz salapot ādu, notīrīt poras un samazināt iekaisumu. Meklējiet produktus, kas satur salicilskābi, un uzklājiet tos tieši uz mugurkaula.

4. Izvairieties no pūtītes izspiešanas

Var būt vilinoši izspiest pūtīti, lai mēģinātu ātrāk atbrīvoties no tā, taču tas var pasliktināt situāciju. Pūtītes saspiešana var izraisīt baktēriju izplatīšanos un izraisīt lielāku iekaisumu. Jūs varat arī atstāt rētas uz ādas. Tāpēc izvairieties no mugurkaula izspiešanas un ļaujiet tai dabiski dziedēt.

5. Saglabājiet ādu tīru un hidratētu

āda tīras un hidratētas turēšana ir būtiska, lai novērstu pūtītes un palīdzētu atbrīvot esošās. Nomazgājiet seju divas reizes dienā ar gludu ziepju un uzklājiet bezdomedogēnu mitrinātāju, lai jūsu āda būtu līdzsvarota.

6. Konsultējieties ar dermatologu

Ja jums ir darīšana ar pastāvīgiem vai smagiem pūtītēm, ieteicams konsultēties ar dermatologu. Profesionālis var novērtēt jūsu ādu, izrakstīt aktuālus vai perorālus medikamentus un sniegt personalizētas vadlīnijas, lai palīdzētu atbrīvot pūtītes un novērst turpmākus uzliesmojumus.

Pūtītes atlaišana var aizņemt kādu laiku, taču ar pienācīgu rūpību ir iespējams paātrināt dziedināšanas procesu. Atcerieties būt laipnam pret savu ādu un izvairīties no agresīvu produktu lietošanas. Ja nepieciešams, meklējiet dermatologa palīdzību efektīvākai ārstēšanai.