Kā izvairīties no pelējuma drēbju skapī

Kā izvairīties no pelējuma skapī

Pelējums ir izplatīta problēma daudzās mājās, īpaši mitrās vietās. Viena no visticamākajām pelējuma vietām ir skapis, kur mitrums var viegli uzkrāties. Šajā emuārā mēs dalīsimies ar dažiem noderīgiem padomiem, kā izvairīties no pelējuma drēbju skapī un saglabāt drēbes tīras un bez nepatīkamām smakām.

1. Saglabājiet skapi tīru un organizētu

Viens no labākajiem veidiem, kā izvairīties no pelējuma skapī, ir saglabāt to tīru un sakārtotu. Pārliecinieties, ka drēbju skapī nav mitru vai netīru drēbju, jo tas var veicināt pelējuma augšanu. Izvairieties arī no daudzu priekšmetu uzkrāšanas skapī, jo tas var apgrūtināt cirkulāciju.

2. Izmantojiet anti -mold produktus

Tirgū ir pieejami vairāki pretmolda produkti, piemēram, paciņas, sausinātāji un aerosoli. Šie produkti palīdz absorbēt gaisa mitrumu un novērst pelējuma augšanu. Ievietojiet pretrezāliju paciņas drēbju skapī un izmantojiet mitruma kontroli.

3. Izmantojiet absorbējošus materiālus

Vēl viens efektīvs veids, kā izvairīties no pelējuma drēbju skapī, ir izmantot absorbējošus materiālus, piemēram, aktivētas kokogles, cepamo soda vai krītu. Šie materiāli palīdz absorbēt mitrumu un neitralizēt smakas. Ievietojiet trauku ar aktivētām kokoglēm, cepamo soda vai krītu skapja iekšpusē, lai mitrums kontrolētu.

4. Saglabājiet skapi gaisīgu

Ir svarīgi uzturēt garderobi gaisīgu, lai novērstu mitruma uzkrāšanos. Regulāri atveriet skapja vārtus, lai varētu cirkulēt. Ja iespējams, novietojiet skapi pie loga, lai baudītu dabisko ventilāciju.

5. Izvairieties no mitrām drēbēm

Izvairieties no mitrām drēbju piekarināšanas skapja iekšpusē, jo tas var palielināt mitrumu un atbalstīt pelējuma augšanu. Pirms to glabāšanas drēbju skapī, pārliecinieties, vai drēbes ir pilnīgi sausas.

Secinājums

Veidne drēbju skapī var būt nepatīkama problēma, taču ar dažiem vienkāršiem mērījumiem ir iespējams no tā izvairīties. Saglabājiet skapi tīru un sakārtotu, izmantojiet pretestības produktus, absorbējot materiālus un saglabājiet videi gaisīgu. Pēc šiem padomiem jūs varat aizsargāt drēbes no pelējuma un pagarināt kalpošanas laiku.