Kā izvairīties no pelējuma drēbju skapī

Kā izvairīties no pelējuma skapī

Pelējums ir izplatīta problēma daudzās mājās, īpaši mitrā vai zemā ventilācijas vietās. Papildus tam, ka pelējums ir kaitīgs veselībai, var arī sabojāt drēbes un citus priekšmetus, kas glabājas drēbju skapī. Par laimi, ir vairāki pasākumi, kurus varat veikt, lai izvairītos no pelējuma jūsu drēbju skapī. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus noderīgus padomus, kā saglabāt jūsu drēbju skapi bez pelējuma.

1. Saglabājiet skapi tīru un organizētu

Viens no labākajiem veidiem, kā izvairīties no pelējuma, ir uzturēt skapi tīru un sakārtotu. Pārliecinieties, ka drēbju skapī nav mitru vai netīru drēbju, jo tas var radīt vidi, kas veicina pelējuma augšanu. Izvairieties arī no daudzu priekšmetu uzkrāšanas skapī, jo tas var apgrūtināt cirkulāciju.

2. Izmantojiet anti -mold produktus

Tirgū ir pieejami vairāki pretmolda produkti, piemēram, pretscofu paciņas un sausinātāji. Šie produkti palīdz absorbēt gaisa mitrumu un novērst pelējuma augšanu. Ievietojiet pretsox vai sausinātāju paciņas drēbju skapī, lai vide būtu sausa un pelējums.

3. Izmantojiet absorbējošus materiālus

Vēl viens efektīvs veids, kā izvairīties no pelējuma drēbju skapī, ir izmantot absorbējošus materiālus, piemēram, aktivēto kokogli vai cepamo sodu. Šie materiāli palīdz absorbēt gaisa mitrumu un novērst pelējuma augšanu. Ievietojiet aktīvos oglekļa maisiņus vai cepamās sodas konteinerus skapī, lai mitrums kontrolētu.

4. Saglabājiet skapi gaisīgu

Gaisa cirkulācija ir būtiska, lai izvairītos no pelējuma. Pārliecinieties, ka skapis ir labi vēdināts, regulāri atverot savas durvis, lai varētu iekļūt svaigam gaisam. Izvairieties arī no skapja ievietošanas mitrā vietās, piemēram, tuvu vannas istabām vai servisa zonām.

5. Veiciet tīrīšanu regulāri

Veiciet skapi regulāri tīrīšanu, lai novērstu putekļu un mitruma uzkrāšanos. Notīriet skapja plauktus, atvilktnes un sienas ar mitru audumu un pareiziem tīrīšanas līdzekļiem. Pirms drēbju glabāšanas pārliecinieties, ka skapis ir pilnīgi sauss.

Secinājums

Veidne drēbju skapī var būt neapmierinoša problēma, taču ar pareizajiem mērījumiem ir iespējams no tā izvairīties. Saglabājiet skapi tīru un sakārtotu, izmantojiet pretestības produktus, absorbējot materiālus un saglabājiet videi gaisīgu. Pārliecinieties arī par regulāru tīrīšanu. Pēc šiem padomiem jūs varat saglabāt savu drēbju skapi bez pelējuma un drēbēm.