Kā miglot

Kā veikt smidzināšanu

Nebulizācija ir procedūra, ko izmanto medikamentu ievadīšanai tieši plaušās, izmantojot ierīci ar nosaukumu Nebulizer. Tas ir ļoti izplatīts tādās elpceļu slimību gadījumos kā astma, bronhīts un sinusīts. Šajā rakstā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā pareizi veikt miglošanu.

1. solis: sagatavošana

Pirms sākat smidzināšanu, ir svarīgi sagatavot visus nepieciešamos materiālus. Jums būs nepieciešams:

  • Nebulizators;
  • konteiners zāļu ievietošanai;
  • Filtrēts ūdens vai fizioloģiskais šķīdums;
  • Ārsta izrakstītās zāles;
  • maska ​​vai sprausla, atkarībā no miglāja veida;
  • Klusa un ērta vieta procedūras veikšanai.

2. solis: zāļu sagatavošana

Nebulizatora traukā novietojiet pareizo filtrētā ūdens vai fizioloģiskā šķīduma daudzumu. Pēc tam pievienojiet ārsta noteiktās zāles. Ir svarīgi pareizi ievērot devas instrukcijas.

3. solis: Nebulizatora iestatīšana

Saskaņā ar ražotāja instrukcijām iespraužot masku vai sprauslu smidzinātājā. Pārliecinieties, ka esat uzstādīts, lai izvairītos no noplūdes.

4. solis: Nebulizācijas veikšana

jūtas ērtā stāvoklī un normāli elpojiet. Ieslēdziet smidzinātāju un novietojiet masku vai sprauslu mutē vai degunā, saskaņā ar ārsta norādījumiem. Elpojiet zāles lēnām un dziļi, līdz viss šķidrums ir smidzināts.

5. solis: aprūpe pēc smidzināšanas

Pēc smidzināšanas pabeigšanas ir svarīgi pareizi notīrīt smidzinātāju. Izjauciet visas detaļas un mazgājiet ar maigām ziepēm un ūdeni. Ļaujiet tai dabiski nožūt vai izmantot tīru audumu, lai nožūtu. Uzglabāt tīrā, sausā vietā.

Atcerieties vienmēr ievērot ārsta vadlīnijas un nekad nepārtraukt narkotiku lietošanu bez atļaujas. Miglizācija ir droša un efektīva procedūra, ja to veic pareizi.

Mēs ceram, ka šis raksts ir palīdzējis jums saprast, kā veikt smidzināšanu. Ja jums ir kādi jautājumi, vienmēr konsultējieties ar veselības aprūpes speciālistu.