Kā izveidot raksta kopsavilkumu

Kā apkopot rakstu

Kad mēs studējam vai pētām noteiktu priekšmetu, mēs bieži sastopamies ar gariem un sarežģītiem rakstiem. Šo rakstu kopsavilkums var būt lielisks veids, kā labāk izprast saturu un atvieglot studijas. Šajā emuārā mēs jums soli pa solim iemācīsim, kā efektīvi apkopot rakstu.

1. solis: uzmanīga lasīšana

Pirmais solis, lai izveidotu labu raksta kopsavilkumu, ir rūpīgi izlasīt tekstu. Pilnīgi izlasiet rakstu, izceļot visatbilstošāko informāciju un pasvītrojot galvenās idejas. Ir svarīgi labi saprast saturu, pirms sākat rakstīt kopsavilkumu.

2. solis: detaļu identificēšana

Pēc lasīšanas raksta daļas identificējiet kā ievadu, attīstību un secinājumus. Šī nodaļa palīdzēs skaidrāk un objektīvāk sakārtot jūsu kopsavilkumu.

3. solis: izcelt galvenās idejas

Tagad ir pienācis laiks izcelt raksta galvenās idejas. Izmantojiet spēcīgu elementu, lai uzsvērtu šīs idejas un padarītu tās redzamākas viņu kopsavilkumā.

4. solis: Informācijas organizācija

Organizējiet informāciju loģiski un saskaņoti. Izmantojiet rindkopas (

), lai atdalītu dažādas kopsavilkuma daļas, un izmantojiet span elementu, lai izceltu papildu vai papildinošu informāciju.

5. solis: izmantojiet sarakstus

Lai būtu vieglāk lasīt un izprast savu kopsavilkumu, izmantot sarakstus ( un

  • ), lai uzskaitītu raksta galvenos punktus. Tas palīdzēs skaidrāk un objektīvāk sakārtot informāciju.

    6. solis: pārskats

    Pēc kopsavilkuma pabeigšanas veiciet rūpīgu pārskatu, lai pārbaudītu, vai ir iekļauta visa svarīgā informācija un ja teksts ir skaidrs un saliedēts. Izmantojiet elementu , lai uzsvērtu, cik svarīgi ir pārskatīt un uzlabot kopsavilkumu.

    7. solis: citāti un atsauces

    Ja kopsavilkumā izmantojat citātus vai atsauces, atcerieties izmantot elementu, lai ievietotu saites vai bibliogrāfiskas atsauces. Tas palīdzēs radīt uzticamību jūsu kopsavilkumam un izvairīties no plaģiāta.

    8. solis: formatēšana

    Visbeidzot, izmantojiet formatēšanas elementus, piemēram,

    ,

    ,

    , ,

    ,

    un

    , lai jūsu kopsavilkumu organizētu vizuāli patīkami, to ir viegli lasīt .

    Tagad, kad jūs zināt, kā apkopot rakstu, ieviest šos padomus praksē un izbaudīt šīs pētījuma tehnikas priekšrocības. Atcerieties pielāgot kopsavilkuma lielumu atbilstoši sākotnējā raksta apmēram, vienmēr saglabājot skaidrību un objektivitāti.

    Mēs ceram, ka šis emuārs jums bija noderīgs. Ja jums ir kādi jautājumi vai ieteikumi, atstājiet to komentāros zemāk. Veiksmi studijās!