Ko nozīmē

Ko tas nozīmē?

Termins “palma” tiek izmantots, lai izmērītu aptuveno attālumu, it īpaši, ja runa ir par nelieliem pasākumiem. Parasti roka atbilst attālumam starp īkšķa galu un vidējo pirksta galu, kad roka ir atvērta.

Termina

izcelsme

Termina “plauksta” izmantošana attālumu mērīšanai meklējama senatnē, kad cilvēkiem nebija precīzu mērīšanas instrumentu. Šajā laikā bija ierasts izmantot cilvēka ķermeņa daļas kā atsauci, lai izmērītu garumu.

Rokas bija plaši izmantots pasākums, jo tā bija mēra vienība, kas ir viegli pieejama visiem. Turklāt tas bija pasākums, kas katram cilvēkam maz atšķīrās, padarot tos salīdzinoši standartizētus.

Palmas izmantošana

Lai arī roka nav oficiāli atzīts pasākums, tā joprojām tiek izmantota dažās neformālās situācijās. Piemēram, kad vēlaties novērtēt maza objekta lielumu vai attālumu starp diviem tuvējiem punktiem.

Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka roka katram cilvēkam var atšķirties atkarībā no viena otra roku lieluma. Tāpēc tā izmantošana nav ieteicama situācijās, kurās nepieciešama precizitāte.

Curiosity

Brazīlijā ir populārs izteiciens, kas figurālā veidā izmanto terminu “span”. Kad kāds saka, ka “tas prasa zemes diapazonu”, tas nozīmē, ka personai nav materiāla labuma, piemēram, īpašums vai reljefs.

Secinājums

Termins “palma” tiek izmantots, lai izmērītu aptuvenus attālumus, kas ir neformāla pasākuma vienība. Lai arī tas ir plaši izmantots pagātnē, tā izmantošana pašlaik ir biežāka neformālās situācijās un nav ieteicama situācijās, kurām nepieciešama precizitāte.