Kā pagatavot alveju eļļu

Kā pagatavot alveju

alveja, kas pazīstama arī kā alveja, ir augs ar dažādām ārstnieciskām un kosmētiskām īpašībām. Viens no populārākajiem veidiem, kā izbaudīt tā priekšrocības, ir ar alvejas eļļu. Šajā rakstā mēs iemācīsim jums, kā mājās padarīt savu alvejas uzmākšanos.

nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Baby aiziet
  • Augu eļļa (var būt kokosriekstu eļļa, olīveļļa vai mandeļu eļļa)

soli pa solim:

1. Alvejas izvēle

Lai pagatavotu alveju, ir svarīgi izvēlēties nobriedušas un veselīgas auga lapas. Pārliecinieties, ka lapām nav bojājumu vai traipu.

2. Lapu sagatavošana

Belof lapas labi mazgājiet tekošā ūdenī, lai noņemtu netīrumus vai atlikumus. Pēc tam sagrieziet lapu malas un noņemiet sānu ērkšķi.

3. Gēla ekstrakcija

Ar naža palīdzību atveriet belof lapas uz pusēm un nokasiet caurspīdīgo želeju no iekšpuses. Esiet piesardzīgs, lai nokasītu dzelteno daļu, jo tas var izraisīt ādas kairinājumu.

4. Sajauc ar augu eļļu

Tīrā traukā sajauciet alvejas želeju ar izvēlēto augu eļļu. Ieteicamā proporcija ir 1 daļas želeja 3 eļļas daļām.

5. Uzglabāšana

Pārnes maisījumu uz tumšu stikla pudeli un labi aizveriet. Vismaz nedēļu uzglabājiet pudeli vēsā, tumšā vietā, lai alveja varētu macerēt.

6. Filtrēšana

Pēc nedēļas filtrē alvejas eļļu, izmantojot tīru audumu vai kafijas filtru. Tas palīdzēs noņemt visus cietos atlikumus un padarīt eļļu tīrāku.

7. Galīgā uzglabāšana

Pārnesiet filtrētu alvejas eļļu uz tīru, tumšu pudeli. Turiet to vēsā, sausā vietā, tālu no tiešiem saules stariem.

Tagad jums ir sava alvejas eļļa, kas ir gatava lietošanai matu procedūrās, ādas hidratācijā un daudz citā. Atcerieties veikt alerģijas testu, pirms eļļas uzklājiet lielos ķermeņa apgabalos un kairinājuma gadījumā suspendē.

Mēs ceram, ka šī rokasgrāmata ir bijusi noderīga, lai iemācītos mājās padarīt alveju. Izmēģiniet to un izbaudiet visas šī apbrīnojamā auga priekšrocības!