Kā darbojas 12×36 mērogs

Kā darbojas 12×36 skala

12×36 skala ir darba stundu modelis, ko plaši izmanto dažādās nozarēs, īpaši veselības un drošības jomā. Šajā sistēmā darbinieki strādā 12 stundas pēc kārtas un atpūšas 36 stundas, pārmaiņus starp darba dienām un klīrensu.

12×36 skalas priekšrocības

Viena no galvenajām šāda veida mēroga priekšrocībām ir izmaksu samazināšana uzņēmumiem, jo ​​ir iespējams saglabāt operāciju ilgāk, bez nepieciešamības nolīgt vairāk darbinieku. Turklāt 12×36 skala ļauj labāk organizēt darbinieku atpūtas laiku, nodrošinot augstāku dzīves kvalitāti.

Kā tas darbojas praksē

12×36 skalā darbinieki strādā 12 stundas pēc kārtas, kam seko atpūtas periods – 36 stundas. Šo skalu var iedalīt divās 12 stundu maiņās, piemēram, no pulksten 7 līdz 7 un no plkst. 7:00 līdz 7:00 nākamajā dienā.

Ir svarīgi atzīmēt, ka saskaņā ar Brazīlijas darba tiesību aktiem 12×36 skala ir atļauta tikai īpašos gadījumos un ar kolektīvu vienošanos starp darba devējiem un darbiniekiem. Turklāt 12 darba stundās ir jānodrošina, lai darbiniekiem būtu atbilstoši atpūtas un barības intervāli.

Veselības un drošības ietekme

12×36 skalai var būt gan pozitīva, gan negatīva ietekme uz darbinieku veselību un drošību. No vienas puses, 36 stundu atpūtas periods ļauj pareizi atjaunoties ķermenim, samazinot noguruma un stresa risku. No otras puses, ilgs darba laiks var palielināt negadījumu un veselības problēmu risku, kas saistīts ar nogurumu.

Tāpēc ir svarīgi, lai uzņēmumi pieņemtu profilakses un kontroles pasākumus, piemēram, regulārus pārtraukumus, drošības apmācību un darbinieku veselības uzraudzību.

Secinājums

12×36 skala ir darba stundu modelis, kas var dot labumu gan uzņēmumiem, gan darbiniekiem. Tomēr ir svarīgi, lai tas tiktu pieņemts atbildīgi, ievērojot darba standartus un nodrošinot darbinieku veselību un drošību.

Ja apsverat sava uzņēmuma 12×36 skalas ieviešanu, ieteicams meklēt juridisku padomu un veikt detalizētu šāda veida darba ietekmes un priekšrocību analīzi.