Kā uzlabot aizsmakumu

Kā uzlabot aizsmakumu

aizsmakums ir izplatīta problēma, kas ietekmē daudzu cilvēku balsi. To var izraisīt vairāku iemeslu dēļ, piemēram, pārmērīga balss lietošana, elpceļu infekcijas, alerģijas, skābes reflukss un pat sausais klimats. Ja jūs ciešat no aizsmakuma, šeit ir daži padomi, kas palīdz uzlabot jūsu stāvokli.

1. Atpūtiet balsi

Viens no galvenajiem aizsmakuma cēloņiem ir pārmērīga balss izmantošana. Ja jūs daudz runājat vai bieži kliedzat, ir svarīgi atpūsties balss. Izvairieties runāt lielā apjomā un mēģiniet ierobežot sarunu laiku. Nepieciešams laiks, lai jūsu balss auklas atgūtu.

2. Mitrināt

Hidratācija ir būtiska, lai uzturētu veselīgas balss auklas. Dzeriet daudz ūdens visas dienas garumā, lai elpceļi būtu mitri. Izvairieties no alkoholiskajiem dzērieniem un kofeīna, jo tie var izraisīt dehidratāciju un pasliktināt aizsmakumu.

3. Izvairieties no kairinātājiem

Izvairieties no smēķēšanas un tuvu smēķētājiem, jo ​​cigarešu dūmi var kairināt balss auklas. Izvairieties arī no vides ar piesārņotu gaisu vai ļoti sausa gaisa kondicionēšanu. Izmantojiet mitrinātāju, lai gaiss pievienotu mitrumu.

4. Gargling

Gargling ar siltu ūdeni un sāli var palīdzēt mazināt aizsmakumu. Sajauciet pusi tējkarotes sāls glāzē silta ūdens un vairākas reizes dienā. Tas palīdz samazināt iekaisumu un kairinājumu balss auklās.

5. Izvairieties no rīkošanās

Lingenery var šķist kā veids, kā notīrīt rīkli, bet tas faktiski var radīt lielāku kaitējumu balss auklām. Tā vietā, lai rīkotos, mēģiniet norīt siekalu vai dzeramo ūdeni, lai mazinātu kakla iekaisuma sajūtu.

6. Konsultējieties ar ārstu

Ja aizsmakums saglabājas vairāk nekā divas nedēļas vai ja to pavada citi simptomi, piemēram, iekaisis kakls vai grūtības rīšana, ir svarīgi konsultēties ar ārstu. Viņi varēs novērtēt savu stāvokli un ieteikt pareizu ārstēšanu.

Sekojot šiem padomiem, jūs varat uzlabot savu aizsmakumu un atgūt veselīgo balsi. Atcerieties rūpēties par jūsu balss auklām un izvairīties no situācijām, kas var radīt bojājumus. Rūpējieties par savu balsi, un viņa par jums parūpēsies!