Kā pārstādīt orhideju

Kā pārstādīt orhideju: padomi un soli pa solim

Orhidejas ir eksotiski un delikāti augi, kas jebkurai videi var radīt skaistumu un eleganci. Tomēr, lai viņi attīstītos veselīgi un uzplauktu, ir svarīgi zināt, kā tos pareizi pārstādīt. Šajā rakstā mēs jums parādīsim padomus un soli pa solim, lai pareizi pārstādītu orhidejas.

1. solis: izvēlieties pareizo momentu

Pirmais orhidejas pārstādīšanas solis ir izvēlēties īsto laiku. Parasti labākais laiks, lai to izdarītu, ir pēc ziedēšanas, kad augs atrodas atpūtas periodā. Izvairieties no pārstādīšanas aktīvās augšanas periodā, jo tas var sabojāt augu.

2. solis: sagatavot vidi

Pirms sākt pārstrādi, ir svarīgi sagatavot vidi, kurā orhideja tiks pārstādīta. Pārliecinieties, ka jums ir visi nepieciešamie materiāli, piemēram, piemērota vāze, orhidejas substrāts, sterilās šķēres un konteiners ar ūdeni, lai mitrinātu saknes.

3. solis: noņemiet orhideju no vecā trauka

Rūpīgi noņemiet orhideju no vecā trauka. Ja saknes ir ļoti sablīvētas, varat izmantot sterilās šķēres, lai sagrieztu mirušās vai slimās saknes. Esiet piesardzīgs, lai nesabojātu veselīgas saknes.

4. solis: notīriet saknes un trauku

Pēc orhidejas noņemšanas no vecā trauka ir svarīgi tīrīt saknes un vāzi. Nomazgājiet saknes ar tekošu ūdeni, lai noņemtu vecās pamatnes atlikumus. Pēc tam notīriet katlu ar maigām ziepēm un ūdeni, pārliecinoties, ka noņemiet visus atlikumus vai netīrumus.

5. solis: sagatavojiet jauno trauku un substrātu

Izvēlieties jaunu kuģi, kas piemērots orhidejai, ņemot vērā sakņu lielumu. Novietojiet orhidejām pareizu substrāta slāni vāzes apakšā, nodrošinot labu kanalizāciju. Pārliecinieties, ka substrāts ir mitrs, bet nav iemērc.

6. solis: novietojiet orhideju uz jaunās vāzes

Rūpīgi novietojiet orhideju jaunajā vāzē, pārliecinoties, ka saknes ir labi sadalītas. Pievienojiet vairāk substrāta ap saknēm, viegli nospiežot, lai salabotu augu. Izvairieties no sakņu apglabāšanas, jo tas var pasliktināt ūdens un barības vielu absorbciju.

7. solis: ūdens un rūpējoties par pārstādīto orhideju

Pēc orhidejas pārstādīšanas to uzmanīgi laistiet, izvairoties no substrāta mērcēšanas. Novietojiet vāzi vietā ar labu apgaismojumu, bet izvairieties no tiešas saules iedarbības. Saglabājiet orhideju vidē ar labu mitrumu un pareizu ventilāciju.

Tagad, kad jūs zināt, kā pareizi pārstādīt orhidejas, ir pienācis laiks izmantot šos padomus praksē un ar mīlestību rūpēties par saviem augiem. Atcerieties ievērot katras orhideju sugas īpašās vajadzības un attiecīgi pielāgot aprūpi. Ar pacietību un centību jūsu orhidejas uzplauks un iepriecinās visus!