Ko nozīmē radniecība

Ko nozīmē radniecība?

Radniecība ir pamatjēdziens, lai izprastu ģimenes un sociālās attiecības. Tas attiecas uz saskarsmes (asins attiecību) vai afinitāti (attiecības ar laulību), kas pastāv starp cilvēkiem.

radniecības tipi

Ir dažādi radniecības veidi, kurus var klasificēt šādi:

1. Radniecība ar līdzcilvēku

Relings par līdzjūtību ir noteikts no asins saitēm. Counginity radniecības piemēri ir: vecāki, bērni, brāļi un māsas, vecvecāki, mazbērni, onkuļi, brāļadēli, brālēni, cita starpā.

2. Radniecība pēc afinitātes

Affinitātes radniecība ir tāda, kas ir izveidota no laulības vai stabilas savienības. Affinitātes radniecības piemēri ir: laulātie, kas ir lauči, dēls -in -law, meitas -in -law, patēva, pamātes, cita starpā.

3. Radniecība ar adopciju

Radīšanās pēc adopcijas ir tāda, kas tiek noteikta, kad viena persona likumīgi pieņem cita, kurai ir tādas pašas tiesības un pienākumi kā bioloģiskam bērnam.

radniecības nozīme

Radniecība ir svarīga, jo tā nodibina ģimenes saites un definē radniecības attiecības, kas cita starpā var ietekmēt tādus juridiskus jautājumus kā mantojums, bērna aizbildnība, tiesības un ģimenes locekļu tiesības.

Turklāt radniecība ir būtiska arī identitātes un ģimenes vēstures veidošanai, jo tā ļauj cilvēkiem zināt viņu izcelsmi un uzturēt kontaktus ar radiniekiem.

Secinājums

Radniecība ir būtisks jēdziens ģimenes un sociālo attiecību izpratnei. Tas tiek sadalīts radniecībā ar līdzjūtību, kas saistīta ar afinitāti un radniecību pēc adopcijas. Izpratne par radniecību ir kritiska, lai risinātu juridiskus jautājumus un stiprinātu ģimenes saites.