Kā pievienot procentuālo daudzumu Excel

Kā pievienot procentuālo daudzumu Excel

Excel ir ļoti noderīgs rīks datu aprēķinu un analīzes veikšanai. Viena no visbiežāk sastopamajām operācijām ir procentuālā summa. Šajā emuārā mēs parādīsim, kā vienkārši un ātri veikt šo darbību.

1. solis: Formatēt šūnas

Pirms sākat pievienot procentus, ir svarīgi pareizi formatēt šūnas. Atlasiet šūnas, kur vēlaties veikt summu un labo laiku noklikšķiniet. Pēc tam izvēlieties opciju “Format šūnas”.

Izvēlnē Format atlasiet kategoriju “Procenti” un iestatiet vēlamās decimāldaļas vietas. Noklikšķiniet uz “OK”, lai piemērotu formatējumu.

2. solis: ievadiet procentus

Tagad, kad šūnas ir formatētas pareizi, varat ievietot procentus, kurus vēlaties pievienot. Ievadiet vērtības atlasītajās šūnās, atceroties pievienot simbolu (%) pēc katra numura.

Piemēram, ja vēlaties pievienot 10%, 15%un 20%, attiecīgajās šūnās ierakstiet “10%”, “15%” un “20%”.

3. solis: izmantojiet summas funkciju

Nākamais solis ir izmantot summu, lai veiktu procentuālo daudzumu. Atlasiet šūnu, kur vēlaties parādīt summas rezultātu, un ierakstiet šādu formulu:

= summa (šūnas)

Aizstāt “šūnas” ar šūnu intervālu, kur ir pievienoti procenti. Piemēram, ja procenti ir šūnās A1, A2 un A3, formula būs šāda:

= summa (a1: a3)

4. solis: ievērojiet rezultātu

Nospiežot Enter pēc formulas ievadīšanas, Excel aprēķinās procentuālo daudzumu summu un parādīs rezultātu atlasītajā šūnā. Rezultāts būs procents.

Piemēram, ja procentuālā summa ir 45%, Excel šūnā parādīs “45%”.

Tagad jūs zināt, kā vienkārši un ātri pievienot procentus Excel. Izmantojiet šo funkciju, lai viegli veiktu aprēķinus un analīzi.

Mēs ceram, ka šis emuārs ir bijis noderīgs. Ja jums ir kādi jautājumi, atstājiet komentāru zemāk.