Kā ņemt baltu veļu

Kā paņemt baltu apģērbu no balta apģērba

Baltu apģērbu ir lieliski, jo tie ir daudzpusīgi un visu atbilst. Tomēr viena no lielākajām bažām par baltu drēbju iegūšanu ir pelējuma izskats. Pelējums var atstāt dzeltenus un nepatīkamus traipus uz drēbēm, bet par laimi ir daži efektīvi veidi, kā to noņemt. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar dažiem noderīgiem padomiem, kā noņemt pelējumu no baltām drēbēm.

1. Identificēt veidni

Pirms sākat noņemt pelējumu, ir svarīgi to pareizi identificēt. Pelējums ir sēnītes veids, kas attīstās mitrā un tumšā vidē. Parasti tas parādās kā zaļi, melni vai dzeltenīgi plankumi uz baltām drēbēm.

2. Nekavējoties nomazgājiet drēbes

Kad esat identificējis veidni baltā apģērbā, nekavējoties to nomazgājiet. Jo ilgāk veidne paliek drēbēs, jo grūtāk to noņemt. Noteikti ievērojiet veļas mazgāšanas instrukcijas un, ja iespējams, izmantojiet karstu ūdeni.

3. Izmantojiet balinātāju

Ja parastā mazgāšana pilnībā nenoņem pelējumu, varat mēģināt izmantot balinātāju. Balinātājs ir efektīvs pelējuma traipu noņemšanā, taču ir svarīgi pārbaudīt, vai apģērbs ir piemērots balinātāja lietošanai. Pirms uzklājiet uz visām drēbēm, ievērojiet produkta instrukcijas un pārbaudiet nelielu apgabalu.

4. Pakļauj saulei

Pēc drēbju mazgāšanas ļaujiet tai nožūt saulē. Saules iedarbība var palīdzēt novērst atlikušo veidni un arī palīdzēt balināt drēbes. Noteikti pakārt drēbes labi vēdinātā vietā un ilgu laiku izvairieties no tā, ka tās ir pakļautas saulei, lai izvairītos no auduma bojājumiem.

5. Izmantojiet balto etiķi

Baltais etiķis ir lielisks sabiedrotais baltu drēbju noņemšanā ar baltām drēbēm. Vienkārši pievienojiet tasi baltā etiķa veļas mašīnai kopā ar mazgāšanas līdzekli un normāli nomazgājiet drēbes. Etiķis palīdz novērst pelējumu un arī palīdz audumu mīkstināt.

6. Konsultējieties ar profesionāli

Ja visi mēģinājumi noņemt pelējumu neizdodas, ieteicams konsultēties ar tīrīšanas speciālistu. Viņiem ir īpašas zināšanas un produkti, lai tiktu galā ar sarežģītiem traipiem, piemēram, pelējumu. Profesionālis var novērtēt situāciju un piedāvāt vislabāko risinājumu jūsu gadījumu.

Sekojot šiem padomiem, jūs varat noņemt veidni no baltajām drēbēm un vienmēr turēt tās tīras un nevainojamas. Atcerieties veikt profilaktiskus pasākumus, lai izvairītos no mullinga, piemēram, apģērba glabāšana sausās un labi vēdinātās vietās. Rūpējieties par savām baltajām drēbēm, un tās kalpos daudz ilgāk!