Kā paņemt rūsu no drēbēm

Kā izņemt rūsu no drēbēm

Rūsa ir izplatīta problēma, kas var rasties apģērbā, it īpaši, ja tās nonāk saskarē ar oksidētiem metāla priekšmetiem. Par laimi, ir vairāki efektīvi veidi, kā noņemt rūsu no drēbēm, ļaujot atjaunot iecienītos gabalus. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažus vienkāršus un efektīvus paņēmienus rūsas ņemšanai no drēbēm.

1. Balts etiķis

Baltais etiķis ir ierasta mājas sastāvdaļa, ko var izmantot, lai noņemtu rūsu no drēbēm. Apmēram 30 minūtes vienkārši ienirstiet skarto zonu tīrā baltā etiķī un pēc tam maigi berzējiet ar mīkstu saru suku. Labi izskalojiet un normāli mazgājiet.

2. Citrons un sāls

Citronu sulas un sāls maisījums var būt efektīvs arī rūsas noņemšanā. Saspiediet citrona sulu virs rūsas traipa un virsū apkaisa sāli. Ļaujiet tai rīkoties dažas stundas un pēc tam nomazgāt.

3. Nātrija bikarbonāts

Cepamā soda ir vēl viens daudzpusīgs mājas produkts, kas var palīdzēt noņemt rūsu no drēbēm. Izveidojiet mapi ar cepamo soda un ūdeni un uzklājiet uz rūsas traipu. Ļaujiet tai rīkoties dažas stundas un pēc tam nomazgāt.

4. Aktīvs skābeklis

Aktīvs skābeklis, kas pazīstams arī kā ūdeņraža peroksīds, var būt efektīvs rūsas plankumu noņemšanā. Sajauciet vienu ēdamkaroti aktīvā skābekļa ar ūdeni un uzklājiet uz traipu. Ļaujiet tai rīkoties dažas minūtes un pēc tam nomazgāt.

5. Šķidruma mazgāšanas līdzeklis

Gaismas rūsas gadījumā parastā šķidruma mazgāšanas līdzekļa lietošana var būt pietiekama, lai noņemtu traipu. Uzklājiet mazgāšanas līdzekli tieši uz traipu, viegli berzējiet un normāli mazgājiet.

Secinājums

Rūsas noņemšana no apģērba var šķist grūts uzdevums, taču ar pareizajām metodēm jūs varat atjaunot savus iecienītos gabalus. Izmēģiniet iepriekš minētos padomus un redziet, kurš no tiem jums vislabāk der. Pirms jebkura produkta uzklāšanas atcerieties vienmēr pārbaudīt apģērba aprūpes norādījumus un, ja nepieciešams, konsultējieties ar tīrīšanas speciālistu.