Kā no drēbēm izņemt pelējuma traipu

Kā izkāpt no drēbēm.

Veidņu plankumi var būt izplatīta apģērba problēma, it īpaši, ja tās ir glabātas mitrā vai slikti ventilējamā vietā. Par laimi, ir vairāki efektīvi veidi, kā noņemt šos plankumus un atjaunot drēbes sākotnējā stāvoklī. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas vienkāršas un efektīvas metodes pelējuma traipu noņemšanai no apģērba.

1. Nekavējoties nomazgājiet drēbes

Tiklīdz jūs saprotat pelējuma plankumu klātbūtni drēbēs, ir svarīgi rīkoties ātri. Noņemiet skarto apģērbu un nekavējoties mazgājiet to. Jo ilgāk pelējuma traips paliek drēbēs, jo grūtāk to noņemt.

2. Izmantojiet karstu ūdeni un ziepes

Lai noņemtu pelējuma traipus no apģērba, ieteicams lietot karstu ūdeni un ziepes. Piepildiet izlietni vai kausu ar karstu ūdeni un pievienojiet bagātīgu daudzumu pulvera ziepju vai šķidruma. Iemērciet drēbes šajā šķīdumā vismaz stundu, pirms tās parasti mazgā.

3. Uzklājiet balto etiķi

Baltais etiķis ir lielisks pelējuma vietas noņemšanas līdzeklis. Lai to izmantotu, konteinerā sajauciet vienādās daļās baltā etiķa un ūdens. Pēc tam iemērciet drēbju krāsoto laukumu šajā risinājumā un ļaujiet tai rīkoties apmēram 30 minūtes. Tad normāli nomazgājiet drēbes.

4. Izmēģiniet citrona sulu

Citronu sula var būt efektīva arī pelējuma traipu noņemšanā. Saspiediet svaiga citrona sulu un uzklājiet tieši uz traipu. Ļaujiet tam rīkoties dažas minūtes un pēc tam normāli nomazgājiet drēbes.

5. Izmantojiet plankumus bez hlora

Ja joprojām joprojām ir pelējuma traipi, varat mēģināt izmantot nehlora balinātāju. Pirms uzklājiet traipu, noteikti ievērojiet produkta instrukcijas un pārbaudiet nelielā apģērba zonā. Atcerieties, ka daži audi var būt jutīgi pret balinātāju, tāpēc esiet piesardzīgs, lietojot tos.

6. Nosusiniet to līdz saulei

Pēc drēbju mazgāšanas izvairieties no tās ievietošanas mitrā vietā. Tā vietā pakārt to pie saules, lai nožūtu. Saules iedarbība var palīdzēt novērst visas joprojām ir pelējuma traipu paliekas.

Sekojot šiem vienkāršajiem padomiem, jūs varat efektīvi noņemt pelējuma traipus no drēbēm. Pirms jebkuras traipu noņemšanas metodes lietošanas vienmēr pārbaudiet apģērba kopšanas instrukcijas. Ja traips saglabājas, ieteicams meklēt tīrīšanas speciālista palīdzību.