Kā izņemt keloīdu no deguna

Kā izņemt keloīdu no deguna

Keloīdi ir rētas, kas veidojas, pateicoties ādas patoloģiskas ādas sadzīšanas procesam. Tos var izraisīt vairāki faktori, piemēram, pūtītes, operācijas, pīrsings un pat ādas bojājumi, piemēram, griezumi vai apdegumi.

Kad keloīds veidojas uz deguna, tas var būt diezgan neērti un ietekmēt sevi. Par laimi, ir dažas ārstēšanas iespējas, kas var palīdzēt samazināt vai pat novērst keloīdu. Šajā rakstā mēs izpētīsim dažas no šīm iespējām.

Kelhoid procedūras uz deguna

Ir dažādas pieejas, lai ārstētu keloīdus degunā. Ir svarīgi atzīmēt, ka katrs gadījums ir unikāls un vispiemērotākais ārstēšana dažādiem cilvēkiem var atšķirties. Vienmēr ieteicams konsultēties ar dermatologu vai plastisko ķirurgu, kas specializējas rētās, lai novērtētu jūsu lietu un norādītu labāko ārstēšanu.

1. Kortikosteroīdu injekcijas

Kortikosteroīdu injekcijas ir izplatīta izvēle keloīdu ārstēšanai. Šīs injekcijas tiek piemērotas tieši keloīdā, palīdzot samazināt iekaisumu un samazināt rētas lielumu. Parasti, lai iegūtu ievērojamus rezultātus, ir vajadzīgas vairākas sesijas.

2. Krioterapija

Krioterapija ir ārstēšana, kas izmanto aukstumu, lai iznīcinātu keloīdu šūnas. Šajā procedūrā keloīds ir sasaldēts ar šķidru slāpekli, izraisot tā iznīcināšanu. Krioterapija var būt efektīva, bet tā var arī izraisīt diskomfortu un padarīt ādu īslaicīgāku.

3. Operācija

operācija ir iespēja nopietnākiem keloīdu gadījumiem uz deguna. Procedūras laikā keloīds tiek ķirurģiski noņemts, un teritorija tiek slēgta ar punktiem. Tomēr ir svarīgi uzsvērt, ka operācija var izraisīt jaunu keloīdu veidošanos, tāpēc to parasti kombinē ar citām ārstēšanas metodēm, piemēram, kortikosteroīdu injekcijām.

aprūpe pēc ārstēšanas

Pēc jebkāda veida keloīdu apstrādes degunā ir svarīgi ievērot ārsta vadlīnijas un pienācīgi rūpēties par ārstēto zonu. Daži kopīgi piesardzības pasākumi ietver:

  • Saglabājiet teritoriju tīru un sausu;
  • Izvairieties no tiešas saules iedarbības;
  • Izmantojiet sauļošanās līdzekli;
  • Izvairieties no apstrādātās zonas skrāpēšanas vai berzēšanas;
  • Pareizi ievērojiet norādījumus par aktuālu narkotiku lietošanu, ja tos noteiktu.

Atcerieties, ka katrs gadījums ir unikāls un vispiemērotākā ārstēšana var atšķirties. Vienmēr konsultējieties ar specializētu ārstu, lai novērtētu jūsu lietu un norādītu labāko pieeju.

Mēs ceram, ka šis raksts ir bijis noderīgs jums. Ja jums ir kādi jautājumi vai vēlaties dalīties ar savu pieredzi, atstājiet komentāru zemāk.