Kā lietot Chia

Kā izmantot chia: ieguvumus un padomus

Chia ir sēkla, kas izcelsme ir Centrālamerikā, kas pazīstama ar dažādiem ieguvumiem veselībai. Papildus tam, ka tas ir bagāts ar būtiskām barības vielām, piemēram, omega-3, šķiedrvielām un olbaltumvielām, arī CHIA var izmantot arī dažādos ēdiena gatavošanas veidos. Šajā rakstā mēs parādīsim, kā izmantot chia ikdienas ēdienreizēs un maksimāli izmantot jūsu priekšrocības.

Chia

ieguvumi

Chia tiek uzskatīts par superfood, pateicoties tā augstajai barības vielu koncentrācijai. Starp galvenajiem Chia ieguvumiem mēs varam izcelt:

  • omega-3 Avots: chia ir viens no labākajiem omega-3 dārzeņu avotiem, būtiska taukskābe sirds un smadzeņu veselībai.
  • Bagātīgs ar šķiedrvielām: chia esošās šķiedras palīdz regulēt zarnu darbību un veicināt sāta sajūtu, palīdzot svara kontrolē.
  • Labs olbaltumvielu avots: chia ir interesants variants veģetāriešiem un vegāniem, jo ​​tajā ir visas ķermeņa neaizvietojamās aminoskābes.
  • antioksidantu avots: antioksidanti, kas atrodas chia, palīdz apkarot brīvos radikāļus un aizsargāt ķermeņa šūnas no oksidatīviem bojājumiem.
  • Kā izmantot chia pārtikā

    Chia var izmantot dažādos veidos gatavošanas veidos, pievienojot garšu un barības vielas ēdienreizēm. Skatiet dažus padomus, kā izmantot Chia:

    1. Pievienojiet kokteiļos un sulās

    Viens no vienkāršākajiem chia izmantošanas veidiem ir to pievienošana kokteiļiem un sulām. Vienkārši pievienojiet ēdamkaroti chia savam iecienītākajam kokteiļiem un labi samaisiet. Chia jūsu dzērienam pievienos papildu tekstūru un barības vielas.

    2. Sagatavojiet chia pudiņus

    Vēl viens populārs Chia lietošanas veids ir pudiņu sagatavošana. Vienkārši sajauciet chia ar dārzeņu pienu vai jogurtu, pievienojiet dabisku saldinātāju, piemēram, medu vai agaves sīrupu, un ļaujiet dažām stundām stāvēt ledusskapī. Rezultāts būs garšīgs un barojošs pudiņš.

    3. Nomainiet olas vegānu receptēs

    Chia var izmantot kā olu aizstājēju vegānu receptēs. Vienkārši sajauciet vienu ēdamkaroti zemes chia ar trim ēdamkarotēm ūdens un ļaujiet dažām minūtēm atpūsties. Šis maisījums veidos želeju, ko var izmantot kā olu aizstājēju kūku, maizes un pankūku receptēs.

    4. Pievienojiet salātos un joguros

    Chia var pievienot arī salātos un joguros, nodrošinot kraukšķīgu tekstūru un gludu aromātu. Vienkārši apkaisa ēdamkaroti chia pār iecienītākajiem salātiem vai jogurtu un izbaudiet priekšrocības.

    Galīgie apsvērumi

    Chia ir daudzpusīgs un barojošs ēdiens, ko var viegli iekļaut ikdienas uzturā. Izmēģiniet dažādus Chia izmantošanas veidus un izbaudiet visas priekšrocības, ko šī sēkla var piedāvāt. Atcerieties vienmēr konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu, pirms veikt jebkādas izmaiņas uzturā.

    Atsauces:

  • https://www.nlm.nih.gov/pmc/raksti /PMC6627181/
  • https://www.nlm.nih.gov/pmc/raksti /PMC4926888/
  • attēls: https://www.example.com