Kā mīkstināt tartaro dos zobu

Kā mīkstināt zobu tatar

Tatārs ir sacietējusi baktēriju plāksne, kas veidojas uz zobiem sliktas perorālās higiēnas dēļ. Tas var izraisīt tādas problēmas kā slikta elpa, gingivīts un pat zobu zudums. Tāpēc ir svarīgi zināt, kā mīkstināt zobakmens un pareizi noņemt.

1. Pareiza suka

Pareiza suka ir būtiska, lai novērstu un noņemtu zobu no zobiem. Izmantojiet mīkstu saru suku un veiciet apļveida kustības gan no zobiem, gan iekšpusē. Neaizmirstiet arī notīrīt mēli un smaganas.

2. Zobu zieds

Floss ir kritisks, lai noņemtu baktēriju plāksni starp zobiem, kur suka nesasniedz. Zobu diegs katru dienu, maigi slīdot starp zobiem un veicot kustību uz priekšu un atpakaļ.

3. Perorāls skalošana

Mutes dobuma skalošana var palīdzēt novērst baktērijas un novērst zobakmens veidošanos. Izvēlieties fluorīdu un antiseptisku skalošanu un izmantojiet to pēc suku un diegu.

4. Veselīgs uzturs

Veselīgs un sabalansēts uzturs arī veicina mutes dobuma veselību. Izvairieties no pārmērīga cukura un pārstrādātu pārtikas produktu patēriņa, jo tie veicina zobakmens veidošanos. Dod priekšroku šķiedrvielām bagātiem pārtikas produktiem, piemēram, augļiem un dārzeņiem, kas dabiski palīdz tīrīt zobus.

5. Konsultācija ar zobārstu

Visbeidzot, ir svarīgi regulāri konsultēties ar zobārstu. Viņš var veikt profesionālu tīrīšanu, lai noņemtu uzkrāto zobakmens un vadītu pareizu aprūpi, lai novērstu viņu apmācību.

Atcerieties, ka profilakse vienmēr ir labākais veids. Saglabājiet pareizu mutes dobuma higiēnas rutīnu un regulāri konsultējieties ar zobārstu, lai nodrošinātu zobu un smaganu veselību.